torstai 25. syyskuuta 2008

Tõnis Siim: Bäckmani hulludes mõtetes leidub ka tõtt

Tõnis Siim: Bäckmani hulludes mõtetes leidub ka tõtt


Soome ühiskonnateadlase Johan Bäckmani hullustes leidub ka kibedat tõtt. Tänase seisuga hinnates ei ole Eesti riik pikemas perspektiivis ilmselt jätkusuutlik, kuna eestlastel puuduvad juhid, kes oleksid võimelised seda tagama. Normaalse arengu korral liitub või integreerub Venemaa millalgi Euroopa Liiduga.

Kuna Eesti ei ole puhtsubjektiivsete nõrkuste tõttu võimeline jätkama iseseisva riigina (pole riigina jätkusuutlik), siis võib arvata, et järgmise, juba Brüsselist dikteeritud haldusreformi käigus, mis haarab Euroopa Liitu tervikuna, ühendatakse tõepoolest osa Eestist Venemaaga: Virumaa Euroopa Liidu Leningradi regiooniga, Kagu-Eesti Euroopa Liidu Pihkva regiooniga, Lõuna-Eesti Euroopa Liidu Riia regiooniga jne.

Sedalaadi haldusreformi põhjendatakse rahvale juhtimiskulude kokkuhoidmiseks ja majandusliku efektiivsuse tõstmiseks vajalike muudatustena. Eestlasi on Eestis selleks ajaks järgi jäänud suhteliselt vähe nii absoluutarvudes kui ka protsentuaalselt.

Hiinlaste massiivne invasioon Venemaale idast (Venemaa Kaug-Idast) ja Juhan Partsi poolt rajatavast hiinlaste sillapeast, mis algab Muuga sadamast (Venemaa jaoks läänest), võib aga olukorda ja arengusuundi tundmatuseni muuta.

Kõiki neid Eesti tulevikku puudutavaid arengustsenaariume ei tohiks jätta vaatluse alt välja põhjusel, et need ei tarvitse meile alati meeldida. 

Tekst: Tõnis Siim, tonissiim@gmail.com

2 kommenttia:

Karjala takaisin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Karjala takaisin kirjoitti...

Kahjuks Siimu endades hulludes mõtetes pole tõtt.