keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Lehdistötilaisuus Helsingissä

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa: heti

SUOMALAISTUTKIJAN KOHUKIRJA JULKISTETAAN NYT MYÖS HELSINGISSÄ

Dosentti Johan Bäckmanin Virossa ja Venäjällä paljon keskustelua herättänyt kirja "Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö" (Tarbeinfo 2008) julkistetaan nyt myös Helsingissä tiistaina 30.9. kello 13.00. Lehdistötilaisuus pidetään Helsingin ydinkeskustassa Vltava-ravintolan 4. kerroksen Havanna-kabinetissa Rautatieaseman vieressä. 

Pronssisoturi-kirjasta on keskusteltu Viron medioissa jo yli kaksi viikkoa. Bäckman kritisoi kirjassaan Viron apartheid-politiikkaa ja pitää viimevuotista Tallinnan hautamuistomerkin hävittämistä ja hautojen häpäisyä "Viron historian loppuna". Bäckman pitää myös puhetta Viron "neuvostomiehityksestä" rasistisena myyttinä, jonka tarkoituksena on leimata kaikki venäläiset epäluotettaviksi. 

Tallinnassa kirja julkistettiin Pronssisoturi-patsaan luona 22.9. Tapahtumaa todistivat kaikki Venäjän ja Viron valtakunnalliset tv-kanavat. The Economist -lehdessä Bäckmanin kirjaa kommentoinut Edward Lucas sanoo, että kirjan saama valtava huomio Virossa kertoisi siitä, että virolaiset kuitenkin pitäisivät kirjan johtopäätöksiä oikeina. 

Helsingissä jukistamistilaisuudessa esiintyy myös kirjan kustantaja, Venäjän kirjailijaliiton pääsihteeri Vladimir Iljashevitsh. 

Lisätietoja: dosentti Johan Bäckman, 040 503 5474, 

Lehdistökappaleet: pronssisoturi@gmail.com

Ei kommentteja: