torstai 18. syyskuuta 2008

Dr. Bäckman as Russia's puppet? - caricature

The Estonian newspaper Postimees has published a caricature, depicting Dr. Johan Bäckman as a hand puppet of the Russian bear. In the caricature, Bäckman is writing with a "KGB" pen with a small Finnish flag. The caricature underlines how several Estonian journalists and politicians think Dr. Bäckman and some other Finnish writers or politicians support Russian politics. The caricature also depicts the paranoid climate in Estonia, where many writers and politicians in oppisition are easily being labelled as Russian agents. 

Virolaisen Postimees-lehden pilakuva dosentti Johan Bäckmanista (ks. ohessa) kuvastaa hyvin Viron ilmapiiriä ja Viron lehdistön yleistä asennetta Bäckmanin Pronssisoturi-kirjaa kohtaan. Pilakuvassa Bäckman on Venäjän karhun käsinukke, joka kirjoittaa KGB-kynällä. Pöydällä on KGB-lippu ja rahaa. 

Virolaisilla on pakonomainen tarve uskoa, että kaikki heitä koskevat kriittiset mielipiteet ovat Venäjän propagandaa. Virossa on nyt muotia syyttää monia suomalaisia KGB-kollaboraattoreiksi. Tämä on valitettava osoitus siitä, että Virossa ei ole lainkaan sivistynyttä keskustelukulttuuria. Pilakuvassa KGB-kynään on kiinnitetty Suomen lippu. Tämä viittaa siihen, että koko Suomi on jotenkin KGB:n vallassa. Mainittakoon. että KGB-nimistä järjestöä ei ole ollut olemassa 18 vuoteen. Väitteet, joiden mukaan Bäckmanin virolainen kustantaja Vladimir Illjashevitsh olisi entinen KGB-mies, perustuvat vahvistamattomiin huhuihin ja juoruihin. Väitteet siitä, että kaikki suomalaiset kirjoittajat olisivat Venäjän karhun ohjaamia KGB:n agentteja on valitettava todiste siitä, että Viro kärsii post-traumaattisesta stressistä.  

Tilaa Pronssisoturi-kirja osoitteesta pronssisoturi@gmail.com

4 kommenttia:

Väino kirjoitti...

Tämä on virolaisen journalistin mielipide, niinkuin te aina sanotte, että teilla on oikeus julkaistaa mielipiteitä.Missä on nyt se ongelma?

Karjala takaisin kirjoitti...

Soome süüdistaminen pole õige. See Bäckmani esimene eestivastane raamat, kõik varemad on olnud soomevastased.

Johan Bäckman kirjoitti...

Minun kirjani ei ole Viron vastainen, vaan se on vironmielinen kirja, joka on kirjoitettu Viron ja virolaisten puolesta.

Virossa on nykyisin aivan liikaa mielipiteitä siitä, että kaikki suomalaiset ovat KGB-agentteja. Minä, Leena Hietanen, Martti Turtolakin, Paavo Lipponen ja Tarja Halonenkin ovat jo Venäjän "karhun" apulaisia.

Jan1964 kirjoitti...

Finns have a bad reputation in Europe for being Soviet/Russia-friendly. Especially the 1968-generation has this bad reputation. That is what happens when you live in a country where you are brainwashed with a pro-Soviet attutude in the media. The Estonians are not alone in this opinion, the Finns are alone in their opinion.