keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Pronssisoturi nyljetään

Virolainen Kesknädal-sanomalehti julkaisee ehkä maailmanhistoriassakin ainutlaatuisen kuusiosaisen kirja-arvio-jatkosarjan. Sen aiheena on mikäs muu kuin dosentti Bäckmanin "Saatanalliset säkeet" eli Pronssisoturi-kirja, joista Kesknädal mm. yrittää kaivella erilaisia pikkuvirheitä. 

2 kommenttia:

lahtari kirjoitti...

"Veidi piinlikum lugu on Eestis pead tõstva natsismi seostamisega Pärnu tänase linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saarega. Kajastades soomlasest uusnatsi Risto Teinoneni tegevust ja konflikti Eesti võimudega, on lk 316 raamatusse paigutatud ka eelnimetatud keskerakondlaste pilt, kusjuures pildil kannavad mehed SS-vormi. Tegemist on ammugi veenvalt tõestatud pahatahtliku fotomontaaži ehk teadliku võltsinguga, mis kahtlemata ei tõsta ka Teinoneni loo usutavust. Seda enam, et Teinonen ise väidab raamatu autorile, nagu võiks Viisitamm olla „semiidi päritolu“."

Ei ehkä ihan pikkuvirhe.

Johan Bäckman kirjoitti...

Viisitamm oli oman ilmoituksensa mukaan puketunut natsipukuun, joten kirjoitus ei ole ollenkaan liioiteltu. Teinosen kommentti on hänen tyyliään. Alkuperäinen virolainen kuvamontaashi on tietysti kuvaava.