keskiviikko 12. marraskuuta 2008

YANKEE GO HOME!

Viron apartheid murenee, siitä kertoo Risto Teinoseen kohdistuneen pogromin kuivuminen kasaan. Tänään Viron valtakunnansyyttäjä ilmoitti, että Teinoseen kohdistunut tutkinta on lopetettu rikoksen tunnusmerkistön puuttumisen takia. Myös Teinosen pitkäaikainen matkustuskielto päättyy.


Teinosta syytettiin oman aseistetun vallankumouksen valmistelusta eli "perustuslain vastaisen järjestön" organisoinnista aina "aseistettua siipeä" myöten. Kyse oli kuulemma natsijärjestöstä, joka olisi aiheuttanut ihmisille jatkuvaa vaaraa.


Teinosen juttu ei ollut mitään muuta kuin nyky-"Virolle" tyypillistä näytösoikeudenkäynnin valmistelua. Apartheid-hallinto tarvitsi syntipukin natsimaineelleen. Teinonen sopi tähän kuin nyrkki silmään, sillä hän todellakin on Hitlerin suuri ihailija, lukuisten virolaisten tavoin. Mutta Teinosesta päätettiin tehdä valtiolle vaarallinen julkinatsi. Teinoselle tehtiin kaikenlaista mielivaltaista kiusaa.


Asiaan on ehkä ollut vaikuttamassa se, että Teinosen tapauksesta on pitkä kuvaus Pronssisoturi-kirjassa. Siinä on myös havainnoitu Teinosen yhteiskunnallista toimintaa ja osoitettu, että sillä ei voi olla mitään tekemistä "perustuslain vastaisen järjestön" kanssa. Hyvin nopeasti myös Viron syyttäjälaitos tuli samaan tulokseen. Tosin Teinosen kidutus oli kestänyt useamman vuoden.


Virossa meininki on sama kuin Neuvostoliitossa vuonna 1937. Viron neuvostolainen lainsäädäntö sallii vainon, kidutuksen, leimaamisen, savustamisen, karkottamisen ja ehkä lopulta taponkin. Ja syynä on nimenomaan toisinajattelu! Viro on "vankileirien saariston" viimeinen jäljelle jäänyt saareke.


Odotamme, milloin Viron apartheid-hallitus lopettaa muiden näytösoikeudenkäyntien valmistelut. Milloin Arnold Meren prosessi väitetystä "kansanmurhasta" lopetetaan? Millloin Klenskin, Revan, Linterin ja Sirykin näytösoikeudenkäynti Tallinnan 2007 kapinan "valmistelusta" lopetetaan ja syytetyt vapautetaan järjettömistä syytteistä? Milloin syytettyjen matkustuskielto päättyy? Milloin Viron apartheid-politiikka lopetetaan?


Milloin kaikille edellä mainituille maksetaan tuntuvat ja riittävät korvaukset heidän aiheettomista kärsimyksistään?


Milloin Viro vapautetaan?


Milloin Ilves pakenee takaisin Amerikkaan?


YANKEE GO HOME!

5 kommenttia:

Masa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Masa kirjoitti...

Olisin kaivannut joitakin linkkejä tekstisi tueksi.
Jostain olet itsekin kirjoittamasi tiedot saanut.
Tautolgia hiukan häiritsi jutussasi.

Johan Bäckman kirjoitti...

Juttu on nyt korjattu tautologiasta ja lähdekin on mainittu. Tattis!

lahtari kirjoitti...

Uusnatsivastainen pogromi. Dosentti Bäackmania ei voi syyttää ainakaan mielikuvituksen puutteesta eikä liiasta itsekritiikistä.

Johan Bäckman kirjoitti...

Risto Teinonen ei ole "uusnatsi". Oman ilmoituksensa mukaan hän on "herrasmies ja kansallissosialisti".