sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Dosentti Johan Bäckman haastettelee Leena Hietasta AkateemisessaDosentti Johan Bäckman haastattelee toimittaja Leena Hietasta Viron apartheid-politiikasta Akateemisen kirjakaupan kohtauspaikalla Turussa 22.11.2008. Haastattelun kesto kaikkiaan 30 minuuttia, tässä vain katkelmia. Bäckmanin ja Hietasen kirjat hyvin esillä Akateemisen joulumyynnissä, ks. kuva alla:2 kommenttia:

Tapani kirjoitti...

Videolla Leena Hietanen kertoo, että Viron kansalaisuudettomat ja Venäjän kansalaiset pitäisi pakkokansalaistaa Viron kansalaisiksi. Poliisin pitäisi viedä heille Viron passit ja polttaa Venäjän passit.

Todella mielenkiintoinen strategia, joka osoittaa Hietasen vähäisen älykkyyden ja oman fasistisen ajattelumallin. Mitenköhän Venäjä reagoisi, kun sen kansalaisilta otettaisiin väkisin Venäjän passit pois ja yritettäisiin riistää Venäjän kansalaisuus? Vähemmästäkin on tankit lähetetty rajalle.

Miten Hietanen itse reagoisi, jos Viron poliisi tulisi ottamaan häneltä Suomen passia pois ja pakkokansalaistaisi hänet?

Hietanen ei taida ymmärtää, ettei yksikään valtio voi ottaa pois ihmisiltä toisen maan kansalaisuutta. Ainoa maa, joka voi mitätöidä Venäjän kansalaisuuden, on Venäjä itse.

Mutta Hietasen puhe paljastaa, että hänen mielestään Venäjän kansalaisuus on niin ala-arvoinen, että sen voi ottaa pois kuka haluaa. Kommenteillaan Hietanen paljastaa oman fasistisen minänsä.

Polttakoon Hietanen malliksi ensin oman Suomen passinsa ja ottakoon Viron kansalaisuuden. Onhan Hietanen omien sanojensa mukaan asunut Virossa jo 90-luvun alusta lähtien.

lahtari kirjoitti...

Hietasen blogin kommentissa Bäckman taas julistaa, että kukaan ei huolisi Viron "kansalaisuutta" vaikka se tuotaisiin kultalautasella. Onko tässä enää mitään järkeä?