lauantai 30. elokuuta 2008

Pronssisoturi-kirjan kansi on valmistunut

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---
Pronssisoturi-kirjan kannen luonnos on valmistunut. Kannessa on yksityiskohta Tallinnan vapauttajien muistomerkistä ja sen alla vironkielinen katkelma Olga Berggoltsin runosta "Ketään ei ole unohdettu eikä mitään unohdeta". Yksityiskohta Lidicen murhattujen lasten muistomerkistä kannen alareunassa muistuttaa virolaisten fasistien 1941-44 murhaamista sadoista juutalais- ja mustalaislapsista. Kirjaan sisältyy tutkimus Viron kahdesta holokaustista, joiden aikana aluksi kaikki Viroon jääneet juutalaiset ja mustalaiset murhattiin 1941 vuoden loppuun mennessä, sitten Viroon tuotiin natsien miehittämiltä alueilta lisää juutalaisia murhattaviksi. Viron keskitysleireissä murhattiin natsimiehityksen aikana 1941-44 ainakin 125 000 syytöntä ihmistä. Viro oli ensimmäinen Euroopan alue, jonka natsit julistivat viralliseksi "juutalaisista vapaaksi" (Judenfrei). Monet holokaustin kieltäjät, kuten presidentti Lennart Meri, ovat kiistäneet tällaista koskaan tapahtuneen.
Pronssisoturi-kirjan julkistamistilaisuus on Pronssisoturi-patsaalla 22.9.2008 aamupäivällä, sen jälkeen kaupungilla järjestetään lehdistötilaisuus.
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

torstai 28. elokuuta 2008

Gruusian sota Julkisen Sanan Neuvostoon

Tänään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov luonnehti ajatusta Venäjä-vastaisista pakotteista sairaan mielen tuotteiksi. Lavrovin mielestä pakotteiden harkitseminen on osoitus täydellisestä sekaannuksesta länsimaissa.

Helsingin Sanomien pahamaineisen pääkirjoitustoimituksen rasistinen ja hysteerinen Venäjä-vastainen valhekampanja on hyvä osoitus tästä mielenvikaisesta sekaannuksesta. Kun lehti vielä viime viikolla syyllisti Venäjän kaikesta, tällä viikolla se on jo siirtynyt vaatimaan Venäjälle pikaista rangaistusta. Ehkäpä Erkko haluaisi aloittaa rankaisutoimet Suomessa asuvista venäläisistä, jotka ovat jo vuosia olleet suomalaisen median levittämän russofobisen rasismin panttivankeja.

Helsingin Sanomat on onnistunut nerokkaalla ammattitaidolla lietsomaan suomalaiset ennätysajassa syvään sotapsykoosiin. Kukaan ei enää muista, että Gruusian sodalla oli toinenkin osapuoli. Nyt kaikki uskovat, että vain Venäjä hyökkäsi, pommitti ja tappoi. Samaan aikaan lehdet ovat selvittäneet, että sotilasliitto Naton kannatus on suomalaisten keskuudessa noussut, mutta Venäjän kannatus on vastaavasti laskenut.

Hyvä esimerkki sotapropagandasta oli Helsingin Sanomissa tänään julkaistu silminnäkijäkuvaus Tshinvalin pommituksesta eli sodan alusta. Lehdessä ei vahingossakaan ilmaistu, että Gruusia aloitti sodan. Taidokkaan itsesensuurin avulla luodaan voimakas ja tunteenomainen käsitys siitä, että Venäjä aloitti hyökkäyksen pikkumaata vastaan.

Helsingin Sanomat sensuroi johdonmukaisesti tiedot valtioista, jotka kannattavat Venäjän rauhanturvaoperaatiota. Lehti julkaisee vain lausuntoja, joissa Venäjää herjataan, panetellaan ja solvataan. Valheista on tullut totuus.

Helsingin Sanomien verkkoversion keskustalupalstalle ei oteta yhtäkään Venäjä-myönteistä kirjoitusta, mutta jokainen Venäjä-kielteinen otetaan sinne automaattisesti. Tästä huolimatta lehti kehtaa kutsua itseään "riippumattomaksi".

On aika ottaa yhteys Julkisen Sanan Neuvostoon, jonka velvollisuus olisi toki omasta aloitteestaankin puuttua Helsingin Sanomien törkeään valhekampanjaan.

Jokin aika sitten onnistuin nöyryyttämään Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen hankkimalla sille langettavan tuomion Julkisen Sanan Neuvostolta. Tapaus oli käsittämättömän törkeä: kulttuuritoimituksen esimies Heikki Hellman oli väärentänyt julkaisemansa venäläisen historiantutkijan kirjoituksen sellaiseksi, että se paremmin vastasi lehden patologisen russofobista linjaa. Hellman jäi kiinni ja sai tuomion, mutta suureksi yllätyksekseni hänelle annettiinkin heti perään merkittävä ylennys ja varmaan palkankorotuskin. Minä sain häneltä röyhkeän henkilökohtaisen häirintäsoiton.

Elämä ei muuttunut yhtään sen helpommaksi Hellmanin seuraajan Saska Snellmanin kanssa. Olen raportoinut kokemuksistani kirjassani Saatana saapuu Helsinkiin, jotta myös jälkipolvet saisivat Suomen sananvapaustilanteesta oikeamman kuvan.

Julkisen Sanan Neuvoston on puututtava Helsingin Sanomissa ja muualla yltyvään rasistiseen kiihotukseen ja sotapropagandaan. Koska maamme ei vielä ole virallisesti sotatilassa, tiedotusvälineiltä voisi odottaa riippumatonta asioiden käsittelyä. Suomen kielessä on edelleen sana "riippumaton", huolimatta siitä, että Helsingin Sanomien levittämä saasta on melkein mitätöinyt sanan merkityksen.

Pidän erittäin tärkeänä väsymätöntä ja armotonta taistelua sananvapauden suurinta vihollista, Helsingin Sanomia ja sen hirviömäistä pääkirjoitustoimitusta vastaan kaikin käytettävissä olevin laillisin keinoin.

keskiviikko 27. elokuuta 2008

Suomi-kuva Tretjakovin galleriassa


Moskovalainen ystäväni mainitsi kerran Tretjakovin gallerian kiinnostavasta taulusta, joka minun pitäisi hänen mielestään nähdä. Menin katsomaan enkä pettynyt. Vasili Hudjakovin maalaus Kahakka suomalaisten salakuljettajien kanssa (1853) antaa selventävän vastauksen kaikkiin kysymyksiin Suomen ja Venäjän suhteiden ongelmista. Taulu kertoo olennaisen myös rekkajonoista, puutulleista, kaksoislaskutuksesta sekä talvi- ja jatkosodasta.




maanantai 25. elokuuta 2008

Baltian tasavalta


Virossa ilmestyvä sanomalehti Den za Dnjom (ks. skannaus painetun lehden kannesta) on julkaissut aukeaman kokoisen haastatteluni. Se on luettavissa kokonaan osoitteessa http://www.dzd.ee/?SID=d424ab971c3763434c60b4ffe798e289&n=17&a=2790. Kerron haastattelussa ensimmäisen kerran ideasta perustaa Baltian tasavalta.
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

lauantai 23. elokuuta 2008

Suomi palvoi Hitleriä

Julkaisen ohessa katkelman tulevasta Pronssisoturi-kirjastani. Katkelma on alaluku "Suomi palvoi Hitleriä", joka kertoo Adolf Hitleriin kohdistuneesta ihailusta Suomessa 1930- ja varsinkin 1940-luvulla Suomen valtion liittouduttua Hitlerin kanssa Leningradin-vastaiseen hyökkäys- ja tuhoamissotaan. Moni ei nykyisin tiedä, että Hitlerin kunnian loukkaaminen oli Suomessa vakava rikos.

Katkelma Johan Bäckmanin kirjasta "Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö", alaluku "Suomi palvoi Hitleriä" --- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com --- :


SUOMI PALVOI HITLERIÄ


Suomen valtiojohto rakasti fyyreriään. Ryti kuvaili Hitleriä muistiinpanoissaan: ”Hän on lämpimästi tunteva, sydämellinen, hyvää tarkoittava, herkkä ihminen.” Suomen hyökätessä kesällä 1941 Ryti sanoi radiopuheessaan: ”Suur-Saksan valtakunnan sotavoimat nerokkaan johtajansa valtakunnankansleri Adolf Hitlerin komennossa käyvät rinnallamme menestyksellistä taistelua meille tuttuja Neuvostoliiton sotavoimia vastaan.” Kenraali Paavo Talvela muisteli yhteistä lentomatkaansa fyyrerin kanssa: ”Tunnelma oli juhlallinen, kun tiesi lentävänsä avaruudessa maailmanhistorian ehkä ihmeellisemmän henkilön ja joka tapauksessa nykyajan kuuluisimman ihmisen ja suurimman neron seurassa.”

Suomessa Hitlerin palvonta oli edennyt niin pitkälle, että fyyrerin kunnian loukkaaminen oli vakava rikos. Tilannetta valvoi Saksan lähetystö, joka esitti syytepyynnöt Suomen viranomaisille (Italian lähetystö valvoi vastaavasti Mussolinin kunniaa). Kun Arbetarbladet kirjoitti, että ”Hitler är chefen för ett rövarband”, Saksan lähetystö vaati syyllisille rangaistusta. Usein tosin julkinen anteeksipyyntö lähetystölle riitti.

Maaliskuussa 1935 presidentti P. E. Svinhufvud määräsi syytteen nostettavaksi tohtori Felix Iverseniä vastaan Hitlerin kunniaa loukkaavan kirjoituksen johdosta. Iversenin kirjoituksessa oli mainittu ”väkivallan, moraalittomuuden ja sivistymättömyyden kolmikko, Hitler, Göring, Göbbels, verisen vallankaappauksen suunnittelijat, valtiopäivätalon murhapolttajat, kesäkuun verilöylyn toimeenpanijat”. Iversen selvisi sakoilla.

Suomen ja Saksan hyökkäysvalmistelujen kritisointi oli vakavampi rikos. Kun Soihtu-lehti kuvaili 1938 sotaväen päällikkö Hugo Viktor Östermanin Saksan-vierailua maan edun vastaiseksi ja vaati armeijan vapauttamista Suomen turvallisuudelle ja yhteiskuntajärjestykselle vaarallisista ”fascistisista aineksista”, päätoimittaja Aimo Rikka sai vastata kritiikistään neljän kuukauden ehdottomalla vankeustuomiolla.

Kuuluisin Hitlerin kunnian loukkaaja oli ulkoministeri Rudolf Holsti, joka joutui Saksan määräyksestä eroamaan marraskuussa 1938 kritisoituaan diplomaattikekkereillä fyyreriä. Suomen natsilehtien mukaan Holsti olisi riehunut humalassa, seurustellut vakoojaksi paljastuneen juutalaisnaisen kanssa ja joutunut kansainvälisen juutalaisen vaikutuksen alaiseksi yms. Uudeksi ulkoministeriksi valittiin Saksalle sopivampi Eljas Erkko. Hitlerin kunnian loukkaamisella on siis Suomen oikeushistoriassa ja maailmankin sotahistoriassa kohtalokkaat seuraukset.

Hitler ja Mussolini eivät tietenkään olleet ainoita diktaattoreita, joiden kunnian loukkaamisesta joutui Suomessa vankilaan. Ilmavoimien entinen komentaja ja IKL:n kansanedustaja Arne Somersalo tuomittiin 1935 neljäksi kuukaudeksi vankeuteen Viron diktaattorin Konstantin Pätsin kunnian loukkaamisesta.
---
Tämä oli katkelma Johan Bäckmanin kirjasta "Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö", alaluku "Suomi palvoi Hitleriä".

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

perjantai 22. elokuuta 2008

Ratkaisu rekkajonoihin

Venäjän tullihallinnon valtakunnallinen henkilöstölehti "Tamozhnja" (suom. "Tulli") haastatteli minua taannoin mm. Suomen ja Venäjän rajan ongelmista. Lehti ei ole pikkutekijä, sillä sitä luetaan kaikkialla Venäjällä Pietarista Vladivostokiin. Tässä haastattelussa keksin, miten rekkajonoista päästään eroon. Lisäksi kerron eräästä kiinnostavasta taulusta Tretjakovin galleriassa.

torstai 21. elokuuta 2008

Salainen agentti Alexander Stubb - aikamme sankari

Suomen ulkosuhteiden kehittäminen ei kiinnosta Alexander Stubbia, joka seikkailee mieluummin Gruusian vuoristoissa nostamassa ETYJ:n profiilia ja edistämässä alkanutta presidentin kunigastietään.

Gruusiassa sodan jälkeen peräti kaksi kertaa käynyt Stubb on ilmeisesti unohtanut olevansa Suomen ulkoministeri.

Valtioneuvoston jäsenenä Stubbin pitäisi palvella Suomen kansaa kehittämällä ja ylläpitämällä suhteitamme muihin valtioihin. Näin suursodan kynnyksellä Venäjä on jo aloittanut maatamme vastaan talouspakotteet mm. puutullien muodossa. Se on taloudellista sodankäyntiä, joka on selvästi vastaus joihinkin Suomen aiempiin toimiin, kuten Karjalan palautushankkeisiin ja epäiltyyn Nato-lähentymiseen. Venäjällä muistetaan erittäin hyvin Riitta Uosukaisen toivomus Karjalan palauttamisesta tyhjänä. Asia on noussut uudelleen venäläisten mieliin Stubbin myötä.

Stubbin hektisissä meppipäiväkirjoissa ei ole sanaakaan Venäjästä. Se ei ole koskaan ollut hänen asialistallaan. Siksi Suomen suhteet Venäjään eivät kehity, vaan taantuvat. Se ei ole ihme, sillä ulkoministerimme seikkailee Kaukasian vuoristoissa kuin eräänlainen James Bond, aikamme sankari.

Stubbin seikkailuista ei puuttunut jännitystä, kun venäläinen kenraali otti Gruusian sodan raunioissa harhaileen Stubbin kiinni tv-kameroiden todistaessa tapahtumaa. Stubb asetti itsensä generalissimukseksi ja esitteli itsensä "Sergei Lavrovin kollegana", johon kenraali hymähti "vai että kollega" ja kuulusteli Stubbin sukunimeä. ETYJ-mission pomo Terhi Hakala huusi kuuroksi luulemansa kenraalin korvaan kirjaimet "STUBB".

Lähikuvassa näkyi, miten kenraali kirjoitti venäjäksi muistivihkoonsa sanat "ETYJ-missio", "Suomen ulkoministeri", "Hakala" ja "Stub". Mihinköhän tiedot päätyvät?

"Pakolaiset dumpataan tiplisiin", huolestunut Stubb sanoi tv-kameralle poistuessaan paikalta. Muistan hänen kutsuneen Gruusian pääkaupunkia nimellä "tiplisi" jo edellisen vierailunsa aikana.

Useampikin Venäjän venäläinen on jo ilmaissut minulle ihmetyksensä siitä, miksi Suomen ulkoministeri riehuu maailmalla Gruusian puolesta Venäjää vastaan. On turha selittää heille, ettei asia ihan niin ole. Kymmenien miljoonien tv-katsojien edessä Stubb on Gruusian sotarikollisten agentti. Stubb ei tiedä tätä itse - vielä.

Jokin aika sitten venäläinen toimittajaystäväni kirjoitti minulle hätääntyneen kysymyksen: "Hei Johan! Onko Alexander Stubb ollut teillä kauan ministerin virassa? Miten hän suhtautuu Venäjään? Hän ei ilmeisesti tiedä Venäjästä mitään eikä osaa venäjän kieltä? Vai olenko erehtynyt? Hänhän on nyt rauhanturvaajana Gruusian ja Venäjän välillä."

Venäläisen toimittajan pitäisi tietää, että yksikään suomalainen poliitikko ei tiedä Venäjästä mitään. He ovat sen suhteen tyhmempiä kuin venäläiset toimittajat pahimmissa painajaisissaankaan kuvittelevat.

Toimittajaystäväni kysymys oli paljastava sen suhteen, miten hätääntyneesti tavalliset venäläiset suhtautuvat Stubbiin. Venäjän ja Gruusian väliin on tullut suomalainen, joka yrittää kyykyttää kenraaleita. Venäjällä Suomi samaistetaan aiheettomasti ennen kaikkea Viroon, sen rasistiseen apartheid-politiikkaan ja erilaisiin Venäjä-vastaisiin aloitteisiin.

Mahtaako Stubb itse ymmärtää tilannetta? Mitä mieltä hän on siitä?

Ehkä Stubb on viemässä Suomea mukaan vaaralliseen Gruusia-Ukraina-Viro -akseliin. Viro on Gruusian sodan eräs arkkitehti. Mart Laar on presidentti Ilveksen Gruusia-neuvonantaja. Laar oli Saakashvilin seurassa sodan syttyessä. Äskettäin Pietarista karkotettiin virolainen vakooja, mikä ei kerro Venäjän ja Viron lähitulevaisuudesta hyvää.

keskiviikko 20. elokuuta 2008

Heidi Hautala kukoistaa

Heidi Hautala esiintyi eilen onnesta säteillen FST:n Obs-ajankohtaisohjelmassa. Aiheena oli tietysti tuo kuuluisa Gruusian sota. Heidi näytti nuortuneen muutamassa päivässä 20 vuotta. Syykin on selvä: Heidin kauan kaipaama sota Venäjää vastaan on viimeinkin alkanut.

Olen aiemmin kirjoittanut Heidistä kirjassani "Saatana saapuu Helsinkiin". Heidi on eräs kirjan päähenkilöistä ja esiintyy peräti kansikuvassa. Kirjan julkaisun jälkeen Heidi on parissakin haastattelussa väittänyt, että kirjan ja minun taustalla olisi Venäjän turvallisuuspalvelu. Tämän syytöksen vuoksi valtakunnansyyttäjänvirasto tutkii tällä hetkellä asiaa Heidin (ei siis minun) osalta. Minähän olen kaikesta huolimatta "riippumaton kolumnisti", olkoonkin, että mielipiteeni varmasti herättävät ärtymystä.

Tämä siis tiedoksi. En voi olla Heidin suhteen täysin puolueeton prosessin ollessa kesken.

Heidin mielestä Gruusian sota osoittaa, että hän on ollut oikeassa Venäjä-vastaisessa räksytyksessään. Ei siis ihme, että Heidi oli tilanteeseen erittäin tyytyväinen eikä nalkuttanut Putinille kuten tavallisesti. Heidi on nyt odottavalla kannalla erityisesti Viron suhteen. Meidän pitäisi auttaa heimoveljiä. Siinä minä olen Heidiä edellä, sillä olen kirjoittanut Viron tapahtumista kirjan Pronssisoturi. Sen johtopäätös on, että Viron historia on loppu. Se on ainoa apu, jonka voin heimoveljille tässä tilanteessa tarjota. Heidi haluaisi kuitenkin omalta osaltaan nopeuttaa tuota loppua.

Viron rooli Gruusian sodassa on vielä arvoitus, sillä ainakin Mart Laar oli Tbilisissä jakamassa neuvojaan presidentti Saakashvilille juuri Gruusian hyökkäyksen aikaan. Muutenkin Viro (ja Puola) ovat tukeneet Gruusiaa kaikessa ja ovat siten automaattisesti Venäjän vihollisia. Suomen ei kannata mennä tähän kelkkaan, vaikka venäläiset kansanihmiset pitävätkin Alex Stubbia jonkinlaisena Gruusian asianajajana ETYJ-puheenjohtajuuden vuoksi.

Venäjä antoi tänään vuosisadan kovimmat uhkaukset Puolalle. Venäjä tekee mitä se haluaa. Näemme pian, mihin se johtaa. Päivä päivältä käy selväksi, että kysymyksessä on Venäjän osalta kostokampanja. Nyt maksetaan takaisin kaikki nöyryytykset, joita Gruusia, Puola, baltit ja tietenkin jenkit ovat Venäjälle aiheuttaneet. Venäjä laittaa Gruusiaa täydellisesti polvilleen. Suomikin on tulilinjalla: puutullien tarkoitus on hävittää yksi teollisuudenala Suomesta ja luoda työttömien armeija. Saimaan kanavan vuokra on nostettu tähtitieteellisen korkealle. Investointisuojasopimusta ei allekirjoitettu ja rajalla takkuaa taas.

Myös jenkit pelkäävät Venäjää. Bushin ja Ricen kommentit tulivat jotenkin sordiinolla sodan ollessa melkein ohi. Rice korotti ääntään vasta aseleposopimukse jälkeen. Gruusia oli jenkkien aseistama ja kouluttama maa, joka laitettiin polvilleen parissa päivässä. Se oli jenkeille vakava nöyryytys, etenkin sadoille maassa oleileville amerikkalaisille sotilasneuvonantajille. Heidän neuvoillaan ei enää ole paljon arvoa.

Olisikohan meidän kuitenkin kannattanut edes joskus sanoa yksikin myönteinen sana Venäjän politiikasta? Meillä voisi mennä nyt paljon paremmin. Mutta ei. Helsingin Sanomien herjauskampanja olisi heti iskenyt kiinni politiikkoon, joka olisi sanonut Putinista jotakin myönteistä. Ja muut lehdet olisivat juosseet perässä. Juuri siksi Heidi on saanut mediajulkisuutta rajattomasti.

Heidi on symppis tyyppi. Hän vain vetää tiettyä ohjelmaa, jonka aiheeksi hän on valinnut Venäjän. Tietonsa Venäjästä hän saa äärimmäisen epäluotettavilta tahoilta. Mutta yhden asian Heidi on nyt unohtanut: vaalilauseensa "Venäjän asia on meidän asiamme."

Oli mukavaa Heidi että jaksoit lukea tämän.

tiistai 19. elokuuta 2008

Helsingin Sanomien patologinen Venäjä-viha yltyy

Tänään saimme taas esimerkin siitä, mitä Helsingin Sanomien patologisesta Venäjä-vihastaan kuuluisa pääkirjoitustoimitus saa aikaiseksi. Fanaattisena Venäjä-vihaajana tunnettu "riippumaton kolumnisti" Olli Kivinen oli rustannut lehteen tekstin, joka saisi Goebbelsinkin vihreäksi kateudesta. Kivinen sekoittaa loisteliaasti härskejä valheita näennäisanalyysiin, jonka ytimenä on ajatus venäläisistä barbaareina. Loppusivalluksena Kivinen heitti sellaisenkin valheen, että Venäjä olisi rikkonut kaikkia mahdollisia kansainvälisiä sopimuksia. Kivinen rakenteli rasisminsa pohjaksi jonkinlaista keinotekoista itä-länsi -dikotomiaa. Mutta omasta mielestään "riippumaton kolumnisti" on tietysti Suomen paras ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija.

Tilanne on todella vaarallinen, sillä Helsingin Sanomien piilovaikutus ulottuu kaikkiin Suomen medioihin ja myös poliitiiseen päätöksentekoon. Suomalaisten tajunta saastutetaan hitaasti mutta varmasti russofobisella kiihotuksella. Valtiolaivamme keula tekee raskasta mutta varmaa käännöstä kohti Venäjä-vastaisempaa linjaa. Jyrki Katainen ja Alex Stubb ovat liian nuoria ja naiveja tajuamaan, mistä todella on kysymys. He eivät tiedä, että Venäjä on jo sodassa Suomea vastaan.

Esko Seppänen tuli kaapista vasemmistoliiton kokouksessa ja puhui huolestuttavasta Venäjä-vastaisuuden kasvusta Suomen valtamedioissa. Siinä hän oli oikeassa. Mutta hän ei voi sille yhtään mitään. Suomella on vain yksi todellinen poliittinen johtaja, Aatos Erkko. Helsingin Sanomat esittelee asiat suoraan hallitukselle.

Erityisen vaarallinen Helsingin Sanomien vaikutus on Virossa. Siellä Hesarin russofobiset ja revansistiset tekstit antavat väärän kuvan Suomen ulkopolitiikasta. Suomessa kansa ei ole erityisen Venäjä-vastainen, vaikka Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimitus niin antaakin ymmärtää. Virossa Erkon russofobia otetaan kuitenkin isoveljen antamana neuvona.

Venäjän mitta on tullut täyteen. Gruusia on hyvä ennakkotapaus. Venäjää vastaan kampanjoineet pikkuvaltiot saavat maksaa kalliisti, oli presidentti Medvedevin viesti. Hän sanoikin suoraan, että Venäjä vastaa uhkaajille taloudellisesti, sotilaallisesti ja poliittisesti. Gruusian sota oli myös hänelle eräänlainen entree. Hän lanseerasi itsensä kansainväliselle areenalle rohkeana sotapäällikkönä. Riskit olivat suuret. Venäjä kuitenkin voitti muutaman päivän operaationsa ennen kuin maailma edes tajusi sen alkaneen. Putin varmasti onnitteli oppipoikaansa.

Suomen medioissa ei kerrota Gruusian sodasta juuri mitään. Siellä vain toistellaan samaa, mitä muut ovat kertoneet Internetissä. Tässä ei ole sinänsä mitään propagandistista, kysymys on vain suomalaiselle toimittajalle tyypillisestä laiskuudesta . Olli Kivinen on tästä erinomainen esimerkki. Hän toistaa vain jo kotona ja koulussa oppimiaan suomalaisen ry****vihan kuolemattomia teesejä.

Venäjän medioissa on viime päivinä kerrottu esim. Yhdysvaltain sotalaivojen saapuvan Mustalle merelle, Saakashvilin väärentäneen rauhanehdotusta (hän allekirjoitti eri paperin kuin mistä sovittiin) ja Venäjän joukkojen jäävän rauhanturvaajiksi entisille paikoilleen (ei siis vetäytyvän kokonaan maasta, kuten Condoleezza Rice alkeellisesti määräsi). Lisäksi kerrottiin terrori-iskuista venäläisiä joukkoja vastaan yms. Olipa Tshinvaliin koottuu sotasaaliina saatujen aseiden näyttelykin. Pieni skandaali aiheutui siitä, että Georgia käytti Saksasta hankittuja aseita. Näytettiinpä Venäjän medioissa eräänlainen vertaileva analyysi Prahan kevään 1968 ja Gruusian syksyn 2008 välillä. Siinä tietenkin sanottiin, ettei niitä voi verrata - asian totesivat tsekkiläiset itse. Televisiossa haastateltu euraasialaisen puolueen erittäin tunnettu kiihkokansallinen aktivisti Aleksandr Dugin sanoi: "Jokaisen venäläisen otsaan pitää kirjoittaa: Tankit Tbilisiin!"

Suomi on Viron ja Gruusian kanssa samassa rintamassa sensuroimassa venäläistä mediaa. Venäläisiä kanavia ei enää saa ostettua digiboxiin. Ainoa mahdollisuus on pystyttää oma antenni. Aikaisemmin parikin kanavaa sai vaivattomasti näkyviin yhdellä puhelinsoitolla, mutta yllättäen Venäjä-paketin jakelu lakkautettiin. Kohta Venäjän tv ei varmaan näy enää netistäkään Suomessa.

Mitä Alex Stubbiin tulee, Venäjältä saamieni viestien mukaan häntä pidetään Gruusian puolustajana. Suomen kannalta Stubbin esiintyminen Moskovassa ei siis ollut välttämättä hyvä asia. Syntyi meille vahingollinen käsitys siitä, että olisimme Viron ja Gruusian kanssa samassa Venäjä-vastaisessa rintamassa. Meidät yhdistetään muutenkin aina Viroon, sillä Moskova epäilee suomalais-virolaisia juonitteluita. Mutta on turha luulla, että ulkoministeriön "asiantuntijat" haluaisivat raportoida mistään tällaisesta. Heitä kiinnostaa vain "pohjoinen ulottuvuus" ja suomalaisen yli-ihmisen ylivertaisuus kaikilla mittareilla.

Kukaan ei ole huomannut, että Venäjä on sodassa Suomeakin vastaan. Jostakin syystä Venäjä on päättänyt hävittää yhden tärkeimmistä teollisuudenaloistamme nostamalla puutulleja. Seurauksena on musta syksy 2008. Työttömien armeijat tuskin ymmärtävät nousta kapinaan. Ministerit ja diplomaatit eivät tietenkään ole saaneet mitään aikaiseksi, koska heitä ei asia kiinnosta. Kysehän ei ole heidän työpaikoistaan. Väyrynen heräsi selvittelemään asiaa melko myöhään. Meitä on jälleen kerran siunattu ennätyksellisen vähä-älyisillä poliitikoilla. Se on omaa syytämme, sillä jokaisella kansalla on juuri sellaiset johtajat, jotka he ansaitsevat. Valitettavasti kansa joutuu aina myös maksamaan johtajiensa virheistä.

Myös Saimaan kanavan vuokra on nostettu tähtitieteellisiin lukemiin. Miksi? Venäjällä olisi varmasti varaa myydä puuta Suomelle halvemmallakin kaverihintaan. Mutta se ei sitä tee. Se voisi tehdä, sillä asialla ei ole sille mitään todellista taloudellista eikä poliittistakaan merkitystä. Tuntuu siltä, että Suomi saa nyt maksaa jostakin. Suomalaiset diplomaatit, kenraalit ja poliitikot ovat vuosien varrella osanneet ärsyttää venäläisiä vaatimalla Karjalaa takaisin. Se on kyllä huomattu itänaapurissa. Suomen historian tyhmin poliitikko Riitta Uosukainen on peräti vaatinut Karjalaa takaisin tyhjänä. Hän ei edes ymmärtänyt pyytää anteeksi. Nyt se on jo myöhäistä.

sunnuntai 17. elokuuta 2008

Natsipropagandan miehitysmyytti

Lukijoiden pyynnöstä julkaisen tulossa olevasta PRONSSISOTURI-kirjastani alaluvun, jossa käsittelen Viron paljon puhutun miehitysmyytin historiallista taustaa. Viron miehitysmyytin juuret ovat natsipropagandassa, jonka tarkoitus oli kiihottaa kansaa murhanhimoiseen juutalaisvihaan. Natsipropagandassa väitettiin, että Neuvostoliitto oli juutalaisten johtama valtio ja että Viro oli joutunut "juutalaisen terrorin" alle. Nykyisin natsipropagandan miehitysmyytti on jalostunut psykoterroriksi, jonka avulla Viro sortaa venäläisiään, tai toisaalta pornografiaksi, jolla Sofi Oksanen ja Imbi Paju kaupittelevat Suomessa kirjojaan. Siksi onkin syytä muistuttaa, mistä miehitysmyytti on alunperin tullut.






Katkelma Johan Bäckmanin kirjasta Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö, alaluku Natsipropagandan miehitysmyytti.
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

Natsipropagandan miehitysmyytti

Hitler sanoi: ”Taitava ja väsymätön propaganda saa kansan uskomaan mihin tahansa – – Mitä yksinkertaisemmalla hölynpölyllä me täytämme propagandamme, sitä voimakkaammin se vaikuttaa alkukantaisiin vaistoihin ja sitä paremmat ovat tulokset.”

Vasemmistolehti Tampereen Sanomat kirjoitti marraskuussa 1936 fasistien menetelmistä: ”Tunteita kiihdytetään äärimmilleen niin, että joukot tekevät pyhän vihan ja sokeuden vallassa, sen mitä käsketään. Ihmisten aivoja puudutetaan suggeroimalla. Tällainen suggeroitu yksilö menettää loogisen ajattelemisen taidon ja uskoo kaiken, mitä sanotaan. Siinä tilassa ihminen on älytön.”

Natsipropaganda kehitti miehitysmyytin eli juutalaisvastaisen salaliittoteorian. Se leimasi kaikki juutalaiset lapsia myöten Venäjän salaisen poliisin agenteiksi ja desanteiksi, jotka järjestivät vallankumouksia, heittelivät polttopulloja ja hyppäsivät laskuvarjolla. Virolaisille syksyllä 1941 jaetussa moniväriesitteessä Adolf Hitler – vapauttaja sanottiin: ”Kaikissa maissa missä teidän maanne tavoin on joskus vallinnut juutalainen terrori, Adolf Hitler otetaan joka paikassa riemusaatossa vastaan vapauttajana.” Helsingin Sanomat raportoi Goebbelsin sanoneen helmikuussa 1942: ”Idässä juutalainen terrori on alistanut valtaansa 200-miljoonaisen kansan ja varustanut sen hyökkäyssotaan koko Eurooppaa vastaan. – – Bolshevismin päämääränä on juutalainen maailmanvallankumous – – olemme idässä tekemisissä sellaisen poliittisen pirullisuuden kanssa, joka ei tunnusta mitään ihmisien tai valtakuntien välisiä siteitä.”

Virossa natsit levittivät tarinaa kymmenestä juutalaisesta NKVD-upseerista, jotka murhasivat puolalaisia Katynin metsässä, tai pienestä kyttyräselkäisestä juutalaisnaisesta, joka ajeli pyörätuolillaan Leipurinkadun NKVD-päämajan kellarissa kiduttamassa uhrejaan (kidutuskammiossa oli kuulemma äänieristetyt seinät ja kourut lattiassa veren juoksuttamiseksi). Syksyllä 1941 Viron Gestapon vironkielisessä ohjesäännössä sanottiin:

Talmud antaa oivallisen kuvan juutalaisista rikollisena ja epäsosiaalisena aineksena. – – Sadistinen ilo ja murhamiesten kekseliäisyys on NKVD:n juutalaisissa löytänyt viimeistellyn ilmenemismuotonsa. Juutalainen on epäsosiaalista ainesta. Juutalaista eivät kiinnosta kysymykset, jotka ovat suunnatut kansankerrosten henkisen, fyysisen ja aineellisen hyvinvoinnin parantamiseen. Juutalainen, kotimaattomana ja muiden kansojen joukkoon kiilana tunkeutuvana vieraana ilmiönä lähtee ainoastaan egoistisesta ja juutalaisuuden etuun kohdistuvasta pyrkimyksestä. Muiden kansojen niin aineellista kuin kulttuuristakaan hyvinvointia, siltä osin kuin se on ristiriidassa juutalaisuuden periaatteiden kanssa, on juutalaisen mahdotonta hyväksyä. Omien pyrkimystensä toteuttamisessa juutalainen hyväksyy terrorin, sabotaašin ja partisaanitoiminnan. Tästä juutalaisten toimeenpanemat tai heidän johtamansa terrori- ja sabotaašiteot todistavat kouriintuntuvin esimerkein. – – Juutalainen luonteeseensa kuuluvan itsekkyyden ja petollisen ominaisuutensa puolesta muodosti ihanteellisen osan NKVD:n agenttiverkostossa. – – Erityisen valta-aseman juutalaisuus saavutti kommunistihallinnon voimaan tullessa Venäjällä. Ei voi lainkaan puhua SNTL:n valtiollisista elimistä, sen taloudellisesta, teollisuutta koskevasta, ulkopoliittisesta tms. kysymyksestä, niin että sen yhteydessä voisi ohittaa juutalaisuuden. SNTL:ssa juutalaisella on määräävä ja vahva asema puolueessa, puna-armeijassa, lehdistössä ja sanalla sanoen kaikissa valtiollisissa ilmentymissä, jotka liittyvät valtaan.”

Virolaisen Postimees-lehden mukaan juutalaiset olivat syyllisiä virolaisten kyydityksiin kesällä 1940. Tarttolaisen tytön suulla lehti kertoi: ”Työväentalon pääovella seisoi juutalainen, joka oli määrätty tarkistamaan kokoukseen tulijat. – – Yrittäessämme lähteä salista havaitsimme, että työväentalon ovet oli suljettu ja kaikilla ovilla oli juutalainen vartio – – .” Helmikuussa 1942 Karl Litzmann ja Hjalmar Mäe kirjoittivat natsilehti Eesti Sõnassa, että meneillään oli koko Euroopan sota kapitalismin ja kommunismin ”juutalaista alkuperää” vastaan.

Suomen natsimielinen lehdistö piti Viron ”neuvostomiehitystä” Suomeakin uhkaavana juutalaisena hankkeena. VIROSSA TOIMINUT JUUTALAISTERRORISTI JATKAA TOIMINTAANSA SUOMESSA, Hämeen Sanomat otsikoi kesällä 1941. Jutun mukaan Viron kesäkuun 1940 vallankumouksen ”juutalainen johtaja” (Vares?) olisi heitetty laskuvarjolla Suomeen. RYSSÄT OVAT RYHTYNEET KÄYTTÄMÄÄN VIROA VASTAAN JUUTALAISIA DESANTTEJA, Ajan Suunta otsikoi Viron natsimiehityksen aikana. Menipä Ajan Suunta niin pitkälle, että väitti kaikkia Neuvostoliiton pakkotyöleirien vartijoita juutalaisiksi. Suomalaisille kerrottiin myös, että Neuvosto-Venäjällä kaikkien vankien otsaan painettiin Davidin tähti. Ja kun Vihdissä nähty suomalainen desantti Kerttu Nuorteva etsintäkuulutettiin, Päämajan valvontaosaston antamien tuntomerkkien mukaan hän oli ”selvästi juutalaisen näköinen”.

Juutalaisvastainen miehitysmyytti ilmeni Suomessa erityisesti siten, että juutalaisten väitettiin päässeen Neuvosto-Eestin parhaimmille paikoille. Valtiollisen poliisin raportissa Viron juutalaisista sanottiin: ”Melkein kaikki Viron juutalaiset ovat suoranaisesti tai välillisesti NKVD:n palveluksessa – – NKVD:n järjestelyssä esiintyy samoja suuria puutteita ja heikkouksia kuin kaikilla muillakin aloilla N-liitossa. Syy: aivojen kehittymättömyys.”

Vapaa Suomi kirjoitti, että juutalaisilla oli keskeinen asema Viron hallinnossa ja punaisen miliisin johdossa. ”Viron juutalaisista jotkut äänestivät Venäjän hyväksi ja saivat sitten edullisia toimia”, kirkollinen Herättäjä valisti joulukuussa 1941. Etelä-Suomen Sanomat raportoi maaliskuussa 1942 juutalaisten Tallinnassa käyttämistä kauhistuttavista kidutusmenetelmistä otsikolla GPU:N TALLINNALAISESSA KIDUTUSLUOLASSA: ”Syytekirjelmä oli aina etukäteen kirjoitettu, ja monessa tapauksessa pyydettiin asianomaista sovinnolla allekirjoittamaan se. Kun pidätetty kieltäytyi, seurasi pahoinpitely. Sen toimitti usein pari nuorta juutalaista. – – Kuulustelujen aikana juutalaiset kehuskelivat, mitä herkkuja heillä oli pöydällään, ja miten mainiolta ne maistuivat. Pidätettyjä kiusatakseen tarjosi ryssä joskus hänelle savukkeen, mutta viime hetkessä juutalaisnulikka tempasi savukkeen itselleen ja puhalsi savun pidätetyn kasvoille.”

Suomi oli natsien mielestä juutalaisten sillanpääasema. Saksan armeijan Suomi-oppaassa sanottiin: ”Edellisestä maailmansodasta aina nykyhetkeen asti uhkana on ollut juutalais-bolševistinen imperialismi, joka pyrki imemään sen [Suomen] itseensä ja käyttämään sitä alkupisteenä tunkeutumiselleen germaaniseen Eurooppaan – – . Mutta Suomi on aina pitänyt itseään länsimaisen kulttuurin itäisenä etuvartiona.”

Hitler sanoi: ”Juoksuhautasota korvataan vallankumouksellisin propagandakeinoin jo ennen kuin armeijat ryhtyvät leikkiin. Me käytämme viidennen kolonnan salaisia aseita tien tasoittamiseksi maailman valtiuteen hyökkäävälle natsilaisuudelle.”

Helsingissä Otava painatti keväällä 1941 rasistisen natsipamfletin Totuus Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Sen idea oli valmistaa suomalaisten mielialat Leningradin-vastaiseen hyökkäykseen. Valpon raporteista kasatun herjauskirjan mukaan Neuvostoliiton suurlähetystö oli ”juutalainen kommunistilähetystö” ja mm. Viron uusi sosiaaliministeri Viktor Hion ”psykopaatti ja alkoholisti”. Koska Suomi esitti puolueetonta, natsipamfletti naamioitiin Förlaget Balticum -kustantamon Ruotsin Malmössä painattamaksi. Todellisuudessa sellaista kustantamoa ei ollut olemassakaan.

Myöhemmin ilmeni, että Mika Waltari kasasi pamfletin Valtiollisen poliisin työhuoneessaan. WSOY julkaisi kirjasen uudelleen keväällä 2008 Waltarin 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Esipuheessaan professori Seppo Zetterberg väittää natsikirjaa totuudenmukaiseksi. Kulle Raig meinaa kääntää sen jopa viroksi Mart Laarin jälkipuheella varustettuna (vaikka Waltarin perikunta onkin tiettävästi alkanut epäillä koko hanketta).

Waltarin kuoleman yhteydessä 1979 Kansan Uutiset kirjoitti, että vainaja oli suuri kertoja, joka edusti edistyksellistä ja humaania maailmankatsomusta. Muistokirjoitukseen laatimassaan vastineessa (!) Hannu Salama kysyi: ”Voiko neuvostovastainen kirjoittelu olla humaania ja edistyksellistä?”

Miehitysmyytti elää. Helsingin yliopistossa 2007 hyväksytyssä Seppo Vepsäläisen opinnäytteessä sanotaan, että ”Neuvostoliitosta oli tullut Viroon näkyviä juutalaisia kommunistijohtajia”. Vepsäläisen mielestä ”vironvenäläisistä ja -juutalaisista suhteessa suurempi osa astui neuvostopuolelle”. Esimerkkeinä Vepsäläinen mainitsee vironjuutalaisen hävityspataljoonan johtajan, ukrainanjuutalaisen sotakomissaarin ja vielä erään juutalaisen lääkärin. Vepsäläisen mukaan hävityspataljoonissa oli juutalaisten lisäksi ”vankiloista värvättyjä varkaita ja väkivaltarikollisia” (mikä on kiinnostavaa, ottaen huomioon, että Vladimir Putinin isä taisteli Viron suunnalla hävityspataljoonassa).

Martti Turtola on sittemmin tarttunut miehitysmyyttiin ja todennut, ettei kysymyksessä kenraali Johan Laidonerinkaan mukaan ollut miehitys vaan ”lisäjoukkojen tuominen Viroon”. Syksyllä 1939 Viro oli presidentti Konstantin Pätsin ja Laidonerin johtama diktatuuri, jota harva virolainen oli halukas puolustamaan. Päts ja Laidoner suostuivat Neuvostoliiton ehdotuksiin ja estivät kaiken vastarinnan. Viron armeijaa ei tarvinnut edes riisua aseista, ja ”miehityksen” käytännön todisteiksi jäivät lähinnä sotilaiden vormuihin vaihdetut napit. Viron armeija jatkoi olemassaoloaan vielä pitkään Punaisen Armeijan itsenäisenä osana aina sodan loppuun ja sen jälkeenkin. Laidonerin mielestä ”pikkuvaltiot eivät yksin kykene olemaan olemassa, niiden väistämätön kohtalo on ennemmin tai myöhemmin liittyä yhden tai toisen maan kanssa”. Myös brittien entinen Moskovan-lähettiläs Sir Stafford Cripps oli sitä mieltä, ettei Venäjän suurten teollisuuskeskusten lähettyvillä saanut olla pikkuvaltioita. ”Meidän puoleltamme olisi ollut absurdia alkaa sotia Venäjää vastaan”, Laidoner summasi.





---

Tämä oli katkelma Johan Bäckmanin kirjasta Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö, alaluku Natsipropagandan miehitysmyytti.

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

Erkon sodat

Suomalaiset ovat tottuneet kutsumaan talvisotaa "Erkon sodaksi", vaikka Suomen entinen ulkoministeri ja Helsingin Sanomien suuromistaja Eljas Erkko on myötävaikuttanut monen muunkin aseellisen konfliktin syntyyn. Pronssisoturi-kirjaani varten olen joutunut tutkimaan tämän pahamaineisen henkilön tekemisiä. Tuloksena on mm. faktalaatikko, jonka toivoisin julkaistavaksi jokaisessa suomalaisessa historian oppikirjassa:

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---


ERKON SODAT

 

Eljas Erkko on toiminnallaan myötävaikuttanut ainakin seuraavien aseellisten konfliktien ja kansanmurhien syntyyn*:

 

1. Tallinnan lähetystösihteerinä 1924 Erkko laittoi alulle Leningradin piirityksen ehdottamalla, että Suomi ja Viro sulkevat Suomenlahden. Vastauksena Erkolle Neuvostoliitto vapautti Karjalankannaksen suojavyöhykkeeksi Leningradille ja liitti Viron itseensä. Sadattuhannet maksoivat hengellään.

 

2. Helsingin Sanomien päätoimittajana 1927–38 Erkko teki lehdestään maailman neuvostovastaisimman ja natsimielisimmän julkaisun. Hitler-myönteisiksi suggeroidut suomalaiset oli helppo saada natsien liittolaisiksi piirittämään Leningradia. Miljoonat leningradilaiset maksoivat hengellään ja sadattuhannet suomalaiset kaatuivat Hitlerin puolesta.

 

3. Ulkoministerinä 1938–39 Erkko pani Stalinia halvalla eikä ottanut rauhanneuvottelija Boris Jartsevia vastaan. Erkko evästi Moskovaan lähtenyttä J. K. Paasikiveä: ”Unohda, että Venäjä on suurvalta.” Vastauksena Erkolle Stalin hyökkäsi. Sadat tuhannet maksoivat tästä hengellään. Paasikivi risti talvisodan ”Erkon sodaksi”. Paasikivi kirjoitti Erkolle: ”Minun vakaumuk­seni mukaan olet Sinä entisenä ulko­ministerinä ensi sijassa edesvastuussa siitä hirvittävästä onnettomuudesta, jossa isänmaamme ja valtakuntamme nyt on. Poliittisen arvostelukyvyn, riit­tävän kokemuksen sekä perusteelli­sempien tietojen puute ovat suuria vi­kojasi ja se on maamme tähän vienyt.”

 

4. Suojatyöpaikassaan Tukholman lähetystössä 1939–40 Erkko ei osoittanut katumusta. Erkon aloittama talvisota sai Hitlerin vakuuttuneeksi siitä, että Saksa voi voittaa Neuvostoliiton. Ilman Erkkoa ei olisi siis ollut toista maailmansotaakaan. Miljoonat ja taas miljoonat maksoivat hengellään.

 

5. Sotavankitoimiston päällikkönä 1941–42 Erkko murhautti tuhansia neuvostolaisia sotavankeja näännyttämällä nälkään, ampumalla tai luovuttamalla edelleen Saksan natseille murhattaviksi. Tuhannet sotavangit kuolivat tietämättöminä siitä, että he olivat Erkon sodan uhreja.

 

6. Erkko on jatkanut sotaansa kuolemansa jälkeenkin. Erkon sodista puhuminen on kiellettyä Helsingin Sanomien täsmäiskun uhalla. Tutkijat eivät saa koskea Erkon arkistoihin. Erkko lietsoo hysteeristä venäläisvastaista rintamaa, ylenkatsoo Suomen kansaa sekä vaatii Suomea Naton jäseneksi ja presidentti-instituutiota lakkautettavaksi. HS:n pääkirjoitustoimitus on Erkon sodan viimeinen linnake, niin kuin Kuurinmaan natsimotti oli fasismin viimeinen linnake.

 

 

*Luettelossa ei ole mainittu sotia, joihin Erkko myötävaikutti ennen vuotta 1924.


Yllä oleva teksti on ote Johan Bäckmanin kirjasta Pronssisoturi - Viron patsaskiistan tausta ja sisältö.

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---


Helsingin Sanomat toivoo sotaa

Tänään sunnuntaina Helsingin Sanomat lähti vihdoinkin odotettuun Venäjä-vastaiseen hyökkäykseen. Pääkirjoitus neuvoi Suomen kansaa siitä, miten Venäjään tulee suhtautua. Venäjä on kuulemma vain ja ainoastaan uhka myös Suomelle.

Pääkirjoitus on tavanomaiseen tapaan röyhkeä sekoitus valhetta ja patologista vihaa. Venäjälle ei anneta asiassa yhtään ymmärtämystä.

Vähän aikaa sitten lueskelin Pronssisoturi-kirjaani varten Kansalliskirjastossa Helsingin Sanomien pääkirjoituksia toisen maailmansoda ajalta. Ne olivat Venäjän suhteen täsmälleen samanlaisia. Niissä kiihotettiin vihaan ja raivoon Venäjää vastaan. Hesari on Venäjää vastaan sodassa, on ollut jo pitkään.

Moni muistaa, miten suuren vahingon Helsingin Sanomien omistaja, päätoimittaja ja ulkoministeri Eljas Erkko aiheutti maallemme ja kansallemme. Paasikivi kirjoitti Erkolle: ”Minun vakaumuk­seni mukaan olet Sinä entisenä ulko­ministerinä ensi sijassa edesvastuussa siitä hirvittävästä onnettomuudesta, jossa isänmaamme ja valtakuntamme nyt on. Poliittisen arvostelukyvyn, riit­tävän kokemuksen sekä perusteelli­sempien tietojen puute ovat suuria vi­kojasi ja se on maamme tähän vienyt.”

Tänään Helsingin Sanomissa on meneillään sukupolvenvaihdos, mikä kiihdyttää Venäjä-vastaista parjausta entisestäänkin. Näin olympia-aikaan pääkirjoitustoimituksen herrat suorastaan kilpailevat siitä, kuka keksii inhottavimman herjauksen Venäjää ja sen kansaa vastaan.

Valtakunnan päälehden väsymätön rasistinen propaganda loukkaa maassamme asuvia venäläisiä, venäjänkielisiä ja myös monia Venäjän ystäviä. Mutta he ovat kyllä oppineet, että on parempi olla hissukseen. Siksi venäjänkielisten tiedotusvälineiden mielenosoitus oli ristitty "kynttilätilaisuudeksi", jossa ei osoitettu edes mieltä minkään asian puolesta.

Miten Helsingin Sanomien kaltaista imperiumia vastaan voi taistella? Kokemus on osoittanut, että "Hesarin" toimittajat eivät kaihda mitään keinoja silloin, kun heidän asemansa on uhattuna. He uhkailevat, järjestävät lehteensä täsmäiskuja ketä tahansa vastaan ja sanovat ja kirjoittavat päin naamaa mitä tahansa. Itse asiass he ovat ainutlaatuisessa röyhkeydessään aika pelottavaa porukkaa.

Vähän aikaa sitten eräs kokenut suomalainen vaikuttajahenkilö kirjoitti minulle Helsingin Sanomien toimittajista seuraavaa: "Tämä porukka ei ole ainoastaan epärehellistä vaan myös paksunahkaista ja ovelaa ja tottunutta kääntämään totuuden ja kritiikin joko merkityksettömäksi tai omaksi edukseen, tai sivuuttamaan sen halveksivasti."

Maailma menee tietysti eteenpäin ilman Helsingin Sanomiakin. Pääkirjoitustoimituksen katkeruus juontaa juurensa siitä, että se ei saanut läpi Nato-vyörytystään. Vuodesta toiseen se jankutti suomalaisille, että maamme kuuluu Natoon. Mutta kansa teki oman johtopäätöksensä asiassa: mitä kovempaa Hesari asiaa tyrkytti, sitä jyrkemmäksi Nato-vastustus kyselytutkimusten mukaan nousi. On silti vahingollista ja maamme turvallisuudelle vaarallista, että suhteettoman suuren leviikin omaava lehti lietsoo kansalaisiin sotapsyykoosia. Julkisen sanan neuvoston pitäisi puuttua asiaan omasta aloitteestaan.

Miten Hesarin saisi hävitettyä maan päältä laillisin keinoin? Ensinnäkin juristiarmeija voisi selvittää yrityksen hajottamista kilpailulainsäädännön avulla. Toinen ja parempi mahdollisuus olisi se, että maakuntalehdet valtaisivat yhdessä alaa pääkaupunkiseudulla jollakin uudella laatulehdellä. Hesarin ongelmana on, kuten Erkko on sanonut, toimittajien erittäin matala ammattitaito.

Toisaalta Helsingin Sanomien maine perustuu paljolti ärsyttävyyteen. Tämäkin kirjoitus on ilmaista mainosta Helsingin Sanomille. Moni kipaisee nyt lukemaan sitä pääkirjoitusta, saattaapa joku käydä ostamassa lehdenkin. Ääri-ideologia myy.

perjantai 15. elokuuta 2008

German police suspects Mart Laar's new history book of criminal Nazi propaganda

Public prosecutor in Dresden has launched crime investigation against Estonia's former premier Mart Laar's new book, which is titled "Estonian Legion in words and pictures". German police recently confiscated eight copies of the book from an Estonian citizen, who travelled in Germany as a tourist. The police suspects, that the aim of the book is to spread Nazi propaganda.

Distribution of Laar's book is suspected of violating the articles 86 of the German criminal code, prohibiting e.g. any means of propaganda intended to further the aims of a former Nazi organization, and the article 86a, e.g. prohibiting the delivering of the symbols of unconstitutional organizations. The German police says they have confiscated Laar's books in order to investigate the photographs and illustrations of the 480-page book.

The maximum punishment of the crimes 86 and 86a are three years of imprisonment. Mart Laar is not however himself in danger of a prison sentence, but the individuals distributing the book in Germany are.

Poliisi pidätti häirikön Suomen venäläisten mielenosoituksessa

Osallistuin tänään kello 18.00 senaatintorilla rauhaomaiseen kynttilämielenosoitukseen Etelä-Ossetian sodan uhreille. Tilaisuuden järjestivät Suomen venäjänkieliset tiedotusvälineet. Paikalla oli suomalaisia, Suomen venäläisiä ja muuta väkeä ehkä 50 henkeä. Tilaisuudessa pienen muistopuheen pitivät kaikkien tuntema Eilina Gusatinsky sekä Pietarissa syntynyt Suomen kuvapalvelun ahkera ja taitava valokuvaaja Kosti Heiskanen. Osoittautui, että paikalla oli myös osseettityttö, jonka omaiset olivat sotatoimialueella. Koska tilaisuudesta oli ilmoitettu poliisille, mustamaija seisoi turvallisen välimatkan päässä valvomassa tapahtumaa.

Gusatinsky ja Heiskanen sanoivat, että tilaisuudessa ei osoiteta mieltä minkään asian puolesta, vaan ainoastaan hiljennytään sodan uhrien muistolle. Nikolainkirkon rappusille sytytettiin muutamia kynttilöitä.

Tilanne muuttui noin 40 minuutin kuluttua, kuin paikalle saapui tuntematon nuori mies. Hänellä oli mukanaan erittäin suuri, ehkä 5x10 metrin suuruinen Venäjän valtion lippu eli trikolori. Mies marssi mielenosoituksen keskelle ja ryhtyi levittämään trikoloria maahan. "Onko täällä yhtään venäläistä", hän tiedusteli mielenosoittajilta venäjäksi. Suuri lippu peitti kokonaan sen alueen, jolla väistymään joutuneet mielenosoittajat olivat seisoneet. Kun häneltä kysyttiin syytä lipun levittämiselle, hän ilmoitti, että hänen mielestään se sopii hyvin keisarin patsaan juurelle. Poliisiauto lähestyi mielenosoitusta heti miehen ilmaannuttua ja pidätti tämän. Gusatinsky ystävineen taittoi lipun kokoon. Poliisi otti Venäjän lipun talteen ja vei miehen asemalle.

Senaatintorille levitetty Venäjän lippu oli erittäin suuri ja vei tietysti kaiken huomion tapahtuman lopuksi.

torstai 14. elokuuta 2008

"Ketään ei ole unohdettu, mitään ei unohdeta"

Tämä kuuluisa lause on blogini tunnuskuvassa viroksi. Lause kuvastaa Suuren isänmaallisen sodan kärsimyksiä ja on peräisin Leningradin piirityksen kokeneen Olga Berggoltsin runosta, joka on julkaistu ensimmäisen kerran Leningradin piirityksen uhrien hautausmaan graniittimuistomerkissä. Koska tätä runoa ei ole aikaisemmin suomennettu, olen viime ajat työstänyt suomennosta ja saanut sen viimeinkin valmiiksi. Aion myös julkaista sen Pronssisoturi-kirjassani. Runolla ei ole nimeä. Ohessa Berggoltsin runo kokonaisuudessaan:

Leningradilaiset lepäävät täällä.
Kaupunkilaiset ovat täällä – miehet, naiset, lapset.
Punaisen Armeijan soturit heidän rinnallaan.
Koko elämällään he puolustivat sinua, Leningrad,
vallankumouksen kehto.
Me emme voi tässä luetella heidän jaloja nimiään,
sillä niin paljon heitä on ikuisen graniitin suojissa.
Mutta tiedä, vartija kiven äärellä,
ketään ei ole unohdettu, mitään ei unohdeta.

Teräspanssareihin puetut viholliset murtautuivat kaupunkiin,
mutta armeijaan liittyivät –
työläiset, koululaiset, opettajat, nostoväki,
Ja kuin yhdestä suusta kaikki sanoivat:
«Ennemmin kuolema pelästyy meitä, kuin me kuolemaa.»
Me emme unohda nälkäistä, kylmää ja pimeää talvea neljäkymmentäyksi – neljäkymmentäkaksi,
emme tulituksen raivoa,
emmekä pommitusten kauhua vuonna neljäkymmentä kolme.
Kaupungin joka metri on pommien mylläämä.

Yhtäkään elämäänne, toverit, ei ole unohdettu.
Kun taivas, meri ja maa sylkivät lakkaamatonta tulta,
te teitte päivittäisen urotekonne arvokkaasti ja yksinkertaisesti,
ja yhdessä isänmaanne kanssa
saavutitte voiton.

Joten kuolemattoman elämänne edessä
tällä surun ja riemun kentällä
kiitollinen kansa kumartaa ikuisesti,
Äiti-Venäjä ja sankarikaupunki Leningrad.

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Venäjän-Gruusian sota

Venäjän-Gruusian sota muistuttaa talvisotaa monessakin mielessä. Sota alkoi samalla tavalla: talvella 1939 Neuvostoliitto väitti Suomen ampuneen tykillä neuvostoliittolaisia rajavartioita. Elokuussa 2008 Venäjä väitti Gruusian ampuneen venäläisiä rauhanturvaajia. Molemmissa tapauksissa seurauksena oli suurhyökkäys.

Venäjä ei kuitenkaan laittanut Gruusiaan Terijoen hallitusta. Miksi? Koska Gruusiassa on jo nukkehallitus.

Venäjän tv-kanavat pursuavat kiihkeitä kuvauksia sodasta. Gruusian presidentti Saakashvili näytetään usein käsi vedettynä natsitervehdykseen, mutta samalla televisiossa verrataan häntä kahteen kuuluisaan gruusialaiseen, Stalininiin ja Berijaan, jotka samalla tavoin murhasivat kasapäin venäläisiä. Nerokasta historiapolitiikkaa! Sekä Hitler että Stalin ovat ensi kertaa samaan aikaan käytössä.

Venäjä ilmoittaa keräävänsä aineistoa oikeudenkäyntiä varten Saakashviliä vastaan. Venäläisessä netissä väitettiin, että hän olisi yrittänyt ampua itsensä, mutta turvamies ehti ottaa pyssyn pois.

Medvedevin puheessa huomio kiinnittyi vakuutukseen, jonka mukaan Venäjä puolustaa kansalaistensa henkeä ja kunniaa myös ulkomailla. Nyt Venäjällä on sitäkin suurempi syy puolustaa myös Virossa ja Latviassa asuvia venäläisiä, joiden mitta on tietysti tullut täyteen jo kauan sitten.

Talvisodan kulku vaikutti ratkaisevasti toisen maailmansodan jatkokehitykseen. Hitler sai sen käsityksen, että Punainen Armeija on heikko ja päätti hyökätä kesällä 1941. Venäjä-Gruusian sota kertoi Venäjän valmiista ja tehokkaista suunnitelmista ja kyvystä panna ne nopeasti ja tehokkaasti täytäntöön. Myös informaatiosodan rintamalla kaikki tuntui olevan valmista.

Venäjää on ärsytetty kaiken maailman ihmisoikeuspropagandalla. Nyt se iskee takaisin ja kaataa kaiken Saakashvilin niskaan. Häntä syytetään kansanmurhasta. Todennäköisesti Venäjä perustaa oman tuomioistuimen. Jos joku syyttää sitä puolueelliseksi, Venäjä osoittaa sormella Haagiin. Samaan tuomioistuimeen viedään sitten aikanaan virolaiset ja latvialaiset politiikot, jotka ovat loukanneet venäläisten herkkiä tunteita (Viron ja Latvian apartheidista venäläiset käyttävät toisinaan nimitystä "kulttuurinen kansanmurha").

Mitä suunnitelmia Venäjällä on Suomen osalle? Toistaiseksi Venäjä on tyytynyt varoittelemaan Nato-jäsenyyden haitoista, mutta nyt suunnitelmissa on yhden suomalaisen teollisuudenalan tuhoaminen raakapuun vientitullia korottamalla. Kyllä Venäjä varmasti pärjäisi ilman korotuksiakin, mutta se on päättänyt hieman näpäyttää pohjoista naapuriaan. Sitä paitsi onhan Venäjä luonutkin monta suomalaista teollisuudenalaa, joten miksi se ei voisi niitä myös tuhota. Myös Saimaan kanavan vuokra on nostettu moninkertaiseksi.

Miksi kaikki tämä? Venäjää on tietysti ärsyttänyt hillitön venäläisvastainen propaganda Suomen mediassa sekä kaikenkarvaiset Karjalan palautushankkeet. Venäjä laittaa puutulleilla pisteen haaveille "Karjalan vihreästä kullasta". Suomalaiset Karjalaa palauttavat uusnatsijärjestöt ovat keränneet riveihinsä paljon silmäätekeviä ihan kenraalikuntaa myöten. Nyt siitä maksetaan kallis hinta.

tiistai 12. elokuuta 2008

Viro matkalla helvettiin

Pertti Pyhtilä on ystävällisesti suomentanut ural-listalle Eesti Päevalehdessä ilmestyneen uutisen, joka on parin viime päivän kuluessa julkaistu melkein samassa muodossa useimmissa virolaisissa lehdissä ja niiden nettisivuilla. Delfi-uutisportaalissa uutiseen on kertynyt jo tuhansia kommentteja. Korostan, että kyseinen juttu ei ole minun vaan toimittajan kirjoittama.

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

LÄHDE: http://www.epl.ee/artikkel/438161

Bäckman: Viro on matkalla suoraan helvettiin

Kuvateksti: Suomalaisen tiedemiehen mielestä Pronssisoturi määräsi Viron tuhoon

Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentti, valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman kertoi Eesti Päevaleht -lehdelle, miksi hän ennustaa Viron valtiolla olevan enimmillään jäljellä kymmenen vuotta. Bäckman näkee Viron ja Venäjän suhteiden keskeisinä kipupisteinä Venäjän voimistuvan "hiljaisen sodan" Viron kanssa sekä Viron hallituksen viime vuoden huhtikuun toimista johtuvan suhteiden katkeamisen Viron venäjänkieliseen väestöön.

"Minun onnettomana velvollisuutenani on sanoa, että Viro on matkalla suoraan helvettiin. On hyvin vähän mahdollisuuksia pelastaa valtio ja Viron kansa verenvuodatukselta ja katastrofilta, ja Gruusian tämänhetkiset tapahtumat osoittavat, että helvetti on virolaisiakin varten auennut," sanoo Bäckman.

Bäckman väittää, ettei hän ole Venäjä-fani, vaan kirjoittaa vain omista näkemyksistään Viron ja Venäjän suhteista. "Minä tiedän, että monet ajattelevat Virossa samalla tavalla, mutta Virossa ei oles ananvapautta, Viro ei ole demokraattinen valtio ja Riigikogu ei ole parlamentti," väittää Bäckman, jonka mielestä Viroa voi kohdata Gruusian kohtalo jo parin kuukauden kuluessa.

"Mellakat Viron suurlähetystön edessä Moskovassa osoittivat, että Venäjä ei pitänyt rakennusta lähetystönä eikä valtioiden välillä ole sellaiset suhteet, jotka sopisivat kahden suvereenin valtion välille. Koska rajasopimusta ei ole, ei käytännössä ole rajaakaan - ei ole kauppaa, ei suhteita, ei rajaa," toteaa Bäckman. "Venäjällä painetaan myös jo karttoja, joissa Viro on jo Venäjän osa.

Suhteiden parantamiseksi Viron venäläisiin ei enää ole mahdollisuuksia

Tutkijan mukaan myös Virossa ilmapiiri on hyvin huono ja jännittynyt. "Huhtikuu 2007 merkitsi sitä, että Viron hallitus rikkoi suhteensa venäläisiin lopullisesti eikä paluuta enää ole," sanoi Bäckman. "Viro häpäisi haudat, rikkoi kansainvälistä lakia, ja sitä venäläiset eivät anna anteeksi. Minä olen varma, että venäläiset kostavat jollain tapaa."

Bäckman väittää, että Viro on itse asiassa pseudovaltio, joka vain teeskentelee itsenäisyyttä. "Puolustusministeriön kaunis kotisivu ei tarkoita, että Virolla olisi todellisuudessakin puolustusministeriö.Viro on todellisuudessa virtuaalivaltio, juuri siksi pelätään myös niin paljon kybersotaa," arvelee Bäckman. "Viro on sosialistisen Vironseuraaja – metodeissaan, kansassaan, suhtautumisessaan, ideoissaan, ja poliitikot käyttäytyvät tuota ajanjaksoa vastaavalla tavalla."

Bäckman aikoo julkaista kirjan "Pronssisoturi" tänä vuonna syyskuussa."Tallinnan vapauttamisen" vuosipäivänä, Puna-armeijahan valloitti Tallinnan 22. syyskuuta 1944. Vuonna 1971 syntynyt tutkija on kirjoittanut 7 kirjaa, joista osa on käsitellyt myös Suomen ja Venäjän suhteita. Anna Politkovskajan murhaa ja sitä seurannutta poliittista meteliä käsitellyt kirja aiheutti Suomessa todellisen mielipahan myrskyn, sillä Bäckman kritisoi voimakkaasti Suomen reaktiota venäläisen huipputoimittajan murhaan.

toimittaja: Dannar Leitmaa, dannar.leimaa@epl.ee

suomentanut Pertti Pyhtilä 12.8.2008

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

Jukka Mallinen vie miehityspornoa maailmalle

Vapaan Viron puolesta!

Virolaista fasismia voi levittää maailmalle vain Suomen kautta, eräs asiantuntija sanoi minulle juuri äskettäin.

Suomen kuuluisin virolainen Sofi Oksanen sopii tähän tehtävään kuin nyrkki silmään. Hänen kirjojensa perusidea on sekoittaa rasistinen virolainen miehitysmyytti sadistiseen pornografiaan. Niinpä niissä horjutaan kahden aikakauden välillä: ennen venäläinen tshekisti raiskasi virolaisia naisia, nyt venäläinen parittaja tekee samaa.

Sedät ovat tietysti innoissaan ja tekevät Oksasesta parhaillaan Suomen kuuluisinta nykykirjailijaa.

Suomen PEN-klubin puheenjohtaja Jukka Mallisen elämäntehtävä on saastuttaa suomalainen tietoisuus russofobisella pornografialla. Siksi Oksanen onkin hänen tärkein suojattinsa. Hallussani olevien PEN-klubin kokouspöytäkirjojen mukaan Mallinen haluaisi peräti lähettää Oksasen levittämään pornoaan suomalaisiin kouluihinkin.

Meteli syntyi kuitenkin siitä, kun Mallinen halusi laittaa suojattinsa Pietarin suomalaiseen runoiltaan levittämään venäläisille nuorille ilosanomaa siitä, että he ovat miehittäjiä ja raiskaajia (tätä samaahan opetetaan venäläisille lapsille kaikissa Viron kouluissa).

Pietarin pääkonsulaatti ja Olli Perheentupa alaisineen tekivät varmasti oikein havaitessaan, ettei Sofin pornokirjoittelu ole kirjallisuutta eikä varsinkaan runoutta. Mutta Perheentupa teki kuitenkin elämänsä virheen astuessaan Jukka Mallisen varpaille. Tuloksena oli Helsingin Sanomien täsmäisku.

Mallinen vei asian Helsingin Sanomien esittelyn kautta Suomen hallituksen käsittelyyn. Ulkoministeri Stubb joutui Gruusian sodan ohella huolehtimaan myös pietarilaisen runoillan ohjelmasta. Stubb antoi Pietarin pääkonsuli Olli Perheentuvalle määräyksen: Sofi Oksanen on lisättävä Pietarin runoillan ohjelmaan.

Stubbilla taisi olla kiireinen päivä: kun lentokone laskeutui venäläisten pommisateessa Tbilisin lentokentälle, ministerin oikeassa kädessä oli Gruusian sodan rauhanehdotus ja vasemmassa suomalaisen runoillan ohjelma.

Taisi kuitenkin käydä niin, että Sofi Oksasen ura on lopullisesti pilalla. Sofi on nyt Suomen politisoitunein kirjailija, eikä kukaan ota häntä enää vakavasti. Hän on pelkkä setien heittopussi.

Oksasen brändi, miehitysporno, ei tietenkään ole hullumpi tuote. SanomaWSOY:n suuromistajan Aatos Erkon taskuun meni tästäkin rytäkästä jokunen lantti.

Yön hiljaisina tunteina, kun minä ajattelen totuuksia, alan sääliä Sofia. Hän on sittenkin aika sympaattinen tyttö noiden rumien silmälasien ja kummallisen gootti-lookin takana. Vanhempana hän varmasti ymmärtää, minkälaisen huijauksen kohteeksi hän on joutunut.

maanantai 11. elokuuta 2008

Tervetuloa uuteen blogiin!

Hyvät lukijat!
Tervetuloa Pronssisoturi-blogiini. Se on omistettu samannimiselle kirjalleni ja sitä koskevalle keskustelulle. Kirjani julkaisupäivä on 22.9.2008.
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---
Virossa kirjani on herättänyt jo ennen julkaisuaan kuumaa debattia Internetissä ja sanomalehdissä, ks. linkit:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=19552919&l=fplink
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=19527520&l=fplink
Samat uutiset on julkaistu Delfissä ja muualla myös venäjäksi.
Kirjaan kohdistuvasta mielenkiinnosta kertoo, että Delfi-sivustoilla kommenttien määrä on kivunnut tuhansiin. Kaikki venäläiset kommentaattorit ovat yleensä samaa mieltä siitä, että Viro on matkalla omaan tuhoonsa. Virolaisista noin puolet on samaa mieltä. Osa yrittää etsiä asiaan ratkaisua. Mukana on myös painokelvottomia virolaiskommentteja.
Vielä kerran, tervetuloa uuteen blogiin!
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---