lauantai 30. elokuuta 2008

Pronssisoturi-kirjan kansi on valmistunut

--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---
Pronssisoturi-kirjan kannen luonnos on valmistunut. Kannessa on yksityiskohta Tallinnan vapauttajien muistomerkistä ja sen alla vironkielinen katkelma Olga Berggoltsin runosta "Ketään ei ole unohdettu eikä mitään unohdeta". Yksityiskohta Lidicen murhattujen lasten muistomerkistä kannen alareunassa muistuttaa virolaisten fasistien 1941-44 murhaamista sadoista juutalais- ja mustalaislapsista. Kirjaan sisältyy tutkimus Viron kahdesta holokaustista, joiden aikana aluksi kaikki Viroon jääneet juutalaiset ja mustalaiset murhattiin 1941 vuoden loppuun mennessä, sitten Viroon tuotiin natsien miehittämiltä alueilta lisää juutalaisia murhattaviksi. Viron keskitysleireissä murhattiin natsimiehityksen aikana 1941-44 ainakin 125 000 syytöntä ihmistä. Viro oli ensimmäinen Euroopan alue, jonka natsit julistivat viralliseksi "juutalaisista vapaaksi" (Judenfrei). Monet holokaustin kieltäjät, kuten presidentti Lennart Meri, ovat kiistäneet tällaista koskaan tapahtuneen.
Pronssisoturi-kirjan julkistamistilaisuus on Pronssisoturi-patsaalla 22.9.2008 aamupäivällä, sen jälkeen kaupungilla järjestetään lehdistötilaisuus.
--- TILAA KIRJA OSOITTEESTA pronssisoturi@gmail.com ---

1 kommentti:

dissidentti kirjoitti...

Hieno kansi ja raju johdanto. Odotan innolla jo kirjan julkaisua. Tässä informaatiosodassa ei saa jäädä laakereilla lepäilemään.