torstai 28. elokuuta 2008

Gruusian sota Julkisen Sanan Neuvostoon

Tänään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov luonnehti ajatusta Venäjä-vastaisista pakotteista sairaan mielen tuotteiksi. Lavrovin mielestä pakotteiden harkitseminen on osoitus täydellisestä sekaannuksesta länsimaissa.

Helsingin Sanomien pahamaineisen pääkirjoitustoimituksen rasistinen ja hysteerinen Venäjä-vastainen valhekampanja on hyvä osoitus tästä mielenvikaisesta sekaannuksesta. Kun lehti vielä viime viikolla syyllisti Venäjän kaikesta, tällä viikolla se on jo siirtynyt vaatimaan Venäjälle pikaista rangaistusta. Ehkäpä Erkko haluaisi aloittaa rankaisutoimet Suomessa asuvista venäläisistä, jotka ovat jo vuosia olleet suomalaisen median levittämän russofobisen rasismin panttivankeja.

Helsingin Sanomat on onnistunut nerokkaalla ammattitaidolla lietsomaan suomalaiset ennätysajassa syvään sotapsykoosiin. Kukaan ei enää muista, että Gruusian sodalla oli toinenkin osapuoli. Nyt kaikki uskovat, että vain Venäjä hyökkäsi, pommitti ja tappoi. Samaan aikaan lehdet ovat selvittäneet, että sotilasliitto Naton kannatus on suomalaisten keskuudessa noussut, mutta Venäjän kannatus on vastaavasti laskenut.

Hyvä esimerkki sotapropagandasta oli Helsingin Sanomissa tänään julkaistu silminnäkijäkuvaus Tshinvalin pommituksesta eli sodan alusta. Lehdessä ei vahingossakaan ilmaistu, että Gruusia aloitti sodan. Taidokkaan itsesensuurin avulla luodaan voimakas ja tunteenomainen käsitys siitä, että Venäjä aloitti hyökkäyksen pikkumaata vastaan.

Helsingin Sanomat sensuroi johdonmukaisesti tiedot valtioista, jotka kannattavat Venäjän rauhanturvaoperaatiota. Lehti julkaisee vain lausuntoja, joissa Venäjää herjataan, panetellaan ja solvataan. Valheista on tullut totuus.

Helsingin Sanomien verkkoversion keskustalupalstalle ei oteta yhtäkään Venäjä-myönteistä kirjoitusta, mutta jokainen Venäjä-kielteinen otetaan sinne automaattisesti. Tästä huolimatta lehti kehtaa kutsua itseään "riippumattomaksi".

On aika ottaa yhteys Julkisen Sanan Neuvostoon, jonka velvollisuus olisi toki omasta aloitteestaankin puuttua Helsingin Sanomien törkeään valhekampanjaan.

Jokin aika sitten onnistuin nöyryyttämään Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen hankkimalla sille langettavan tuomion Julkisen Sanan Neuvostolta. Tapaus oli käsittämättömän törkeä: kulttuuritoimituksen esimies Heikki Hellman oli väärentänyt julkaisemansa venäläisen historiantutkijan kirjoituksen sellaiseksi, että se paremmin vastasi lehden patologisen russofobista linjaa. Hellman jäi kiinni ja sai tuomion, mutta suureksi yllätyksekseni hänelle annettiinkin heti perään merkittävä ylennys ja varmaan palkankorotuskin. Minä sain häneltä röyhkeän henkilökohtaisen häirintäsoiton.

Elämä ei muuttunut yhtään sen helpommaksi Hellmanin seuraajan Saska Snellmanin kanssa. Olen raportoinut kokemuksistani kirjassani Saatana saapuu Helsinkiin, jotta myös jälkipolvet saisivat Suomen sananvapaustilanteesta oikeamman kuvan.

Julkisen Sanan Neuvoston on puututtava Helsingin Sanomissa ja muualla yltyvään rasistiseen kiihotukseen ja sotapropagandaan. Koska maamme ei vielä ole virallisesti sotatilassa, tiedotusvälineiltä voisi odottaa riippumatonta asioiden käsittelyä. Suomen kielessä on edelleen sana "riippumaton", huolimatta siitä, että Helsingin Sanomien levittämä saasta on melkein mitätöinyt sanan merkityksen.

Pidän erittäin tärkeänä väsymätöntä ja armotonta taistelua sananvapauden suurinta vihollista, Helsingin Sanomia ja sen hirviömäistä pääkirjoitustoimitusta vastaan kaikin käytettävissä olevin laillisin keinoin.

4 kommenttia:

dissidentti kirjoitti...

Kiinnität huomiota tärkeään aiheeseen eli läntisen media tapaan pitää Venäjää aina syyllisenä, tapahtuipa mitä tahansa. Tällä ei ole enää mitään tekemistä journalismin kanssa. Länsimedia on täydellisesti valjastanut itsensä informaatiosodan välikappaleeksi. Yksi tapa ryhtyä muistuttamaan lehdistön alkuperäisestä roolista olisi puuttua Hesarin Viro-kirjoitteluun. Aina kannattaa aloittaa läheltä ja itsensä kokoisista asioista. Seuraavan kerran kun Hesari käyttää Viron neuvostoajasta termiä "neuvostomiehitys", päätoimittaja Janne Virkkunen saa haasteen raastupaan kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Suomessa lehdet matkivat Hesaria. jos Hesarin saa kuriin, sitten saa kuriin muunkin median.

lahtari kirjoitti...

Jäämme totisesti odottamaan sitä oikeusjuttua mielenkiinnolla.

S.W. kirjoitti...

Viime viikolla Hesarissa kysyttiin onko Suomen venäläisvähemmistö uhka maamme turvallisuudelle? Vaikka kysymys oli esitetty lehden Nato-asian ajamiseksi, niin se täyttää rikoksen tunnusmerkit, rikos on nimeltään "kiihotus kansanryhmää kohtaan."

Jan1964 kirjoitti...

Are there more of these mad people walking around freely in Finland ?