torstai 4. joulukuuta 2008

Stalin Lauristinille

Olen saanut haltuuni alkuperäisen Olga Lauristinin kirjoittaman kirjeen, jossa hän kertoo, mitä Stalin sanoi hänen miehelleen Johannes Lauristinille Moskovassa 1940: "Nyt olette sitten omat isäntänne, pitäkää huoli siitä, ettei kansanne elämä huonone siitä, mitä se oli porvarillisella ajalla", Stalin sanoi Viron johdolle. 

Mikä ihmeen miehitys?7 kommenttia:

lahtari kirjoitti...

Tämä ratkaisee tottakai asian. Eihän kukaan voi epäillä Stalinin sanaa.

Marjo kirjoitti...

Ehkä Bäckman uskoo senkin, mitä Hitler sanoi Quislingille, Olga Lauritsin vastineelle Norjassa?

Valkobandiitti kirjoitti...

"Mikä ihmeen miehitys?"

Ne satatuhatta maahan tuotua kuolemanrauhan turvaajaa, jotka turvasivat Lauristinin nukkehallinnolle isännyyden vastoin kansan tahtoa.

Sarjassa muita Stalinin viisauksia:
"Suomalaiset on asutettava muualle. Suomessa on vähemmän asukkaita kuin Leningradissa ja heidät on helppo siirtää muualle."

Marjo kirjoitti...

Tulee mieleen kaksi propagandan sääntöä:
1) länsimainen: parasta propagndaa on, kun esität tosiasiat. Jos valehtelet, menetät uskottavuutesi.
2) stalinistinen: esitä niin suuri valhe kuin mahdollista ja toista sitä yhä uudelleen.

Bäckmanin epäonneksi 2-menetelmä toimii vain totalitaristisessa maassa, missä oikeaa tietoa ei ole mahdollista saada.

Jurpo kirjoitti...

Amerikkalaista demokratiaa taas levitetään tähän tapaan:

http://www.killinghope.org/bblum6/bulgaria.htm

William Blum on entinen Yhdysvaltain ulkoministeriön virkailija, "kommunistiksi" häntä on huono mennä syyttämään. Blumin kotisivuilta löytyy useita muitakin esimerkkejä ko. valtion toimintatavoista.

Arto Tuominen kirjoitti...

Marjo hyvä,

Muistat "Suuren valheen" alkuperän väärin. Ajatuksen "Suuresta valheesta" on alunperin esittänyt "herrasmies" nimeltä Adolf Hitler teoksessaan Mein Kapf (1925).

Myöhemmin sitä jatkojalosti muun muassa propagandaministeri P.A. Goebbels menestyksellä, jonka tuloksia voi ihailla vaikka Auschwitzin-keskitysleirimuseossa.

Hauska yhteys Suomeen: Turun kirjamessuilla sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtaja Jukka Mallinen sanoi dosentti Johan Bäckmanin kirjoitusten olevan kuin Goebbelsin suuria valheita!

Eikö Mallisen kuolematon lausahdus (hän sanoi toki muutakin unohtumatonta) tunnukin falskilta, kun pitää mielessä että Pronssisoturi-kirja on teos, joka paljastaa natsien hirmuteot niin Virossa, Suomessa kuin vähän muuallakin.

Kuka Suomessa on sananvapauden puolustaja, kuka vastustaja, kuka suurten valheiden kertoja. Sen jokainen päättäköön tykönänsä.

Arto Tuominen

"Tuhatvuotisen valtakunnan" uutta tulemista pelkäävä

Kim kirjoitti...

Hyvät ystävät. Muistakaa, että joka päivä on meitä, joita äärioikeisto kurittaa, ketä milläkin tapaa. Minä olen kokemuksistani kirjoittanut kirjan Lainsuojaton. Varmasti on totta kaikki mitä kirjan 138 ensimmäisellä sivulla on kerrottu. Miettikää sitten jääkö selityksille sijaa yhteiskunnastamme. Tällainen fasismi on mahdollista koska suomen kansallissairaus on narsismi ja he ovat otollisia äärioikeiston vietäväksi. Kirjassa on kuvattu miten syvään nämä ainekset on jo juurrutettu yhteiskuntaan.