perjantai 26. joulukuuta 2008

Imbi Pajun erehdys

Suomen ainoa oikeassaoleva virolainen Imbi Paju jatkaa iänikuista ruikutustaan valtavan kokoisessa Postimees-lehden "kolumnissaan", ks. http://www.postimees.ee/?id=61140. Imbi Paju on Suomessa asuva virolainen, jonka tehtävänä on saastuttaa suomalainen tietoisuus patologisella russofobialla. Se ei ota onnistuakseen, sillä Imbi ei ole saanut aikaiseksi kuin yhden keskinkertaisen kirjan "Torjutut muistot" ja samannimisen erittäin pitkäveteisen dokumenttifilmin.

Tuskin sattumalta uusimmassa ruikutuksessaan Imbimme mainostaa totuuttuun tyyliin omaa kehnoa kirjaansa ja filmiään ikään kuin katkerana siitä, että muutaman suomalaisen samanaiheiset kirjat kiinnostavat suomalaisia ja virolaisia paljon enemmän. Näitä kilpailijoitaan Imbimme kutsuu vihanpuuskassaan "stalinisteiksi".

Erityisesti Imbi jatkaa ruikutustaan siitä, miten "eräs Helsingin yliopiston kriminologian dosentti" kuulemma kutsuu hänen teostaan pornografiaksi, esittää televisiossa viiden vuoden vankeusrangaistusta neuvostokriittisille kirjailijoille ja kerää Yövartio-järjestölle Suomesta rahaa. Kuka tämä salaperäinen kriminologian dosentti mahtaa olla?

Asian selvittäminen ei taida olla kovin vaikeata, sillä Helsingin yliopiston virallisen ilmoituksen mukaan siellä on vain kaksi kriminologian dosenttia: yhden nimi on Tapio Lappi-Seppälä ja toisen Jukka Savolainen. Heille mahtaa olla melkoinen yllätys Postimees-lehden julkistama tieto siitä, että ainakin toinen heistä olisi esiintynyt Viron televisiossa mm. vaatien viiden vuoden vankeusrangaistusta neuvostokriittisestä kirjoittelusta.

Ei kommentteja: