keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Lex Bäckman

Viro suunnittelee Lex Bäckmania eli lakia, jonka tarkoitus on kieltää "Viron itsenäisyyden loppua kuuluttava painettu sana tai kansalle suunnattu viesti", ks. http://www.epl.ee/artikkel/455866. Hanke on tullut ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Johan Bäckman ja Leena Hietanen ovat julkistaneet Viro-kriittiset kirjansa. Bäckmanin mielestä Viron loppu on lähellä, missä hän on tietysti aivan oikeassa. Vähän aikaa sitten Bäckmanille suunniteltiin myös maahantulokieltoa Viro-kriittisten mielipiteiden vuoksi. Virolaiset yrittävät päästä Hietasen ja Bäckmanin kaltaisista totuuden torvista eroon. Tilanne kertoo Viron valtion kriisistä ja siitä, että sillä on vähemmän elinaikaa kuin mitä Bäckman ennustaa. Viro on jo siirtymässä täydelliseen fasismiin. Myös mielipiteet on syytä kieltää.

2 kommenttia:

Nim. K. M. kirjoitti...

"Bäckmanin mielestä Viron loppu on lähellä, missä hän on tietysti aivan oikeassa. "

"Lähettänyt Johan Bäckman klo 8:30 "

Saanko kysyä miksi tälläinen sanamuoto? Perustelemattomien dogmien esittäminen ilmiselvinä totuuksina on vähintäänkin epäilyttävää.

Mutta asiaan.

"Viro on jo siirtymässä täydelliseen fasismiin."

Vaikka Viron valtion toiminta ei välttämättä ole ollut aina täysin mallikelpoista (venäläisväestöön on maassa suhtauduttu kylmäkiskoisesti, tosin ymmärrettävistä syistä), en nyt menisi käyttämään sanaa fasistinen valtio. Vaikka tietyssä (sittemmin sortuneessa impereumissa) tuota sanaa käytettiin lähes kaikesta epämiellyttävästä, tässä yhteydessä sanan "fasisti" käyttäminen on melko luokkaavaa eikä edes totuudenmukaista. Jokainen joka liikkuu ja vikisee kritiikkiä Suurta Ja Mahtavaa kohtaan ei ole fasisti, eikä fasistiksi sanominen tätä fasistiksi muuta.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism)

"Vähän aikaa sitten Bäckmanille suunniteltiin myös maahantulokieltoa Viro-kriittisten mielipiteiden vuoksi. Virolaiset yrittävät päästä Hietasen ja Bäckmanin kaltaisista totuuden torvista eroon."

Vaikka moinen toiminta ei tietenkään ole kannustettavaa, on ymmärrettävää että maailmanluokan mittapuulla vakaa valtio suhtautuu nuivaantuneesti henkilöihin, jotka julistavat messiaanisena totuutena kyseisen valtion sortumista (Naapruivaltion syliin). Viron hallitus on kuitenkin toiminut omien lakiensa puitteissa eikä toimita ketään piiloon työleireille tai vankilaan, kuten oikeasti totalitaristissa yhteiskunnissa on ollut tapana.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Germany)
(http://en.wikipedia.org/wiki/Gulag)

Anonyymi kirjoitti...

I think you have a problem to understand reality - you are not so important person to call Estonian laws after you. Such a problems are clinical problem. Please attend to medical doctor.
And second remark - Your statements looks like you are paid by KGB? Maybe you are the reincarnation of Stalin?Or agent of KGB?
And third- I'd like to see your meeting with my children grandfa and his sister - they were sent to Siberia - at night time from their home and bed. Not quilty...Sister was 11 years old, grandfa 19. How you will look to such a peoples eyes and say that they lie...Can you really do this?Probably not - you have not enough intelligence to talk with such a persons...
And fourth - you do not know nothing about history, boy. Estonians are not against Russians, but against communists and soviets - Russians were also victims of Soviet regime.
Such a public manipulations you use in media, are planned lie, or sign of your stupidity.
And finally - I'd like to wish to your family the same experience - Fanatical angry foreigner solders at night time next to your door to take your mother and/or sister or other family members away from bed - to send them to prison...How it feels?