sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Dosentti Johan Bäckmanin haastattelu Viron katsotuimmassa ajankohtaisohjelmassa (suomeksi)


8 kommenttia:

Juha Molari kirjoitti...

Upea haastattelu, jossa osaat selkeästi ja rauhallisesti ilmaista omat näkemyksesi. Juuri tuo terävän selkeä ilmaisu on vaikuttavaa. Se jää helposti myös mieliin, kun monet henkilöt katsovat ohjelman.

Timo Elonen kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä kuin Juha Molari. Aivan varmasti haastattelu on saanut monet suhtautumaan hieman toisin Ilveksen ja Ansipin politiikkaan.

Muistan itse, miten iloitsin, kun Viro itsenäistyi, vaikka olinkin sitä mieltä, että turhaan ottivat valtavia riskejä, kun kuitenkin itsenäistyminen kohtuullisen ajan kuluessa jo oli selviö.

Pettymys oli melkoinen, kun huomasin , ettei sinne haluttukaan rakentaa mitään onnellista hyvinvoivaa maata, vaan kaikki energia on käytetty sodan lietsontaan ja kansan jakamiseen. Itsenäisyyden suhteen vähän niin ja näin. Vieras päättää ketä vastaan hyökätään, valtionpäämies on vieras.

Panu kirjoitti...

Miten tämä palvojien ja selkääntaputtajien paraati täällä kommenttiosastolla tuo niin elävästi mieleen Jussi Halla-ahon palvojat?

Ovatko Bäckman ja Halla-aho oikeasti kavereita, jotka ovat yhdessä suunnitelleet kaksoisprovokaationsa?

Anonyymi kirjoitti...

Bäckman = Halla-aho. Bäckman on persujen marionetti

Anonyymi kirjoitti...

Olen kyllä samoilla linjoilla: jenkki-Ilves ei välitä muusta kuin Washingtonin yliherrojen mielistelystä.

Ja Johan Bäckman ja Jussi Halla-aho ovat kaukana toisistaan. Bäckman on asiansa osaava historioitsija (joka suhtautuu realistisesti Venäjään ja islamiin), Halla-aho taas on kahjo äärioikeistolainen (joka tuntee palavaa vihaa venäläisiä ja muslimeja kohtaan, eikä tiedä kummastakaan mitään).

Anonyymi kirjoitti...

Maltillinen haastattelu, mistä kiitos. En täysin ymmärrä miksi sinua parjataan niin valtavasti. Meidän niin suomalaisten kuin virolaistenkin tulee elää sovussa ja yhteisymmärryksessä suuren naapurimme kanssa, ei mielistelevänä orjana eikä riitaa haastavana öykkärinä vaan luontevaa ystävyttä ja yhteistyötä harjoittaen. Me suomalaiset opimme sen Paasikiven ja Kekkosen aikana ja siinä ei ole mitään hävettävää. Kun nämä periaatteet halutaan polkea lokaan oikeistofanaatikkojen toimesta on jonkun avattava suunsa. Jatka vaan samalla linjalla vaikka se ei ole helppoa.

Anonyymi kirjoitti...

On aivan uskomatonta että Suomessa sallitaan Bäcmanin kaltaisten tyyppien julistaa Kremlin aatteita. Menkää Viroon ja keskustelkaa ihmisten kanssa jotka ovat kärsineet ryssän kauhut. Sieltä sen totuuden kuulette ja se on hirveä! Bäckmania mukaellen voisin väittää että Talvisota on pelkkä myytti, samalla lailla kun hän väittää ettei Viroa miehitetty.Itse asuin Virossa 24 vuotta ja sen kokemuksen perusteella en voi mitenkään väittää rakastavansa venäläisiä. Ja eiköhan maassa kuin maassa asuessaan ole hyvä osata myös maan kieli?

Anonyymi kirjoitti...

I hope russians kill your father, deport your family and send you to GULAG!

Then you feel same what my family feels in GULAG and Siberia!

You are criminal! You are like holocaust denier!